≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zlato za Vilagoš, ženska štafeta oborila rekord, medalje uzeli i Jovančević, Kolašinac, Ilić, Tirnanić...

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajni rezultati srpskih atletičara

  • 0
Balkansko seniorsko prvenstvo, Kraljevo Foto: Nikola Anđić

Prvi dan Balkanskog prvenstva za seniore i seniorke u atletici nije mogao bolje da se završi, jer je srpska atletičarka Adriana Vilagoš uzela zlatnu medalju zahvaljujući hicu od 60.62 metra u šestoj seriji.

To je ujedno i četvrta zlatna medalja za Srbiju u Kraljevu, i to baš na stadionu gde je Vilagoš 2021. postavila svetski rekord za mlađe juniore.

- Nije baš bilo vreme za bacanje i takmičenj,e ali sam srećna ovim solidnim hicem i što sam bila na ovom stadionu - rekla je Adriana.

Strahinja Jovančević, skakač udalj, osvojio je takođe zlatnu medalju za srpski tim na ovom takmičenju, a njegov kolega iz iste discipline Lazar Anić srebro. Jovančević je bio najbolji sa skokom od 7.89 metara, dok je Anić skočio 7.78 metara.

U trci na 100 metara u ženskoj konkurenciji, naše devojke postigle su sjajne rezultate: Ivana Ilić je uzela zlato, a Milena Tirnanić bronzu. U muškoj konkurenciji Aleksa Kijanović osvojio je četvrto mesto u trci na 100 metara. Njegov brat, Boško Kijanović trčao je lični rekord i obezbedio srebrnu medalju na 400 metara.

Video: Zlatna i srebrna sprinterka Balkana su iz Srbije: Ivana i Milana oduševile naciju

Naš desetostruki šampion Srbije, Asmir Kolašinac, osvojio je srebro u bacanju kugle, dok je Nikola Kostić osvojio  treće mesto u trci s preponama - što je njegova prva seniorska medalja. Slavko Stević je osvojio bronzu u skoku uvis. Vredi pomenuti i to da je ženska štafeta u sastavu Anja Lukić, Ivana Ilić, MIlana Tirnanić i Tamara Milutinović oborila državni rekord. Stari je bio 44.68, dok je novi 44.65 sekundi.

Video: Aasmir Kolašinac zadovoljan medaljom, ali ne i rezultatom na Balkanijadi

Kada se podvuče saldo, Srbija može biti i te kako zadovoljna sa osvojenih 10 medalja, od čega četiri zlata, tri srebra i tri bronze na kraju prvog dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA