Vreme čitanja: oko 1 min.

Završen prvi dan Prvenstva Srbije u atletici: Stević, Jovančević i Vučenović do zlatnih odličja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Blizu dvadeset takmičenja u seniorskoj kategoriji dobilo svoje šampione

  • 0
Prvenstvo Srbije, Atletika, Kraljevo Foto: Nikola Tomić

Pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog saveza  u Kraljevu je u subotu održan prvi dan Prvenstva Srbije, koje je iznedrilo uglavnom očekivane rezultate.

Milica Emini je oborila državni rekord u trci na 100 metara sa preponama, Armin Sinančević pobedio Asmira Kolašinca u bacanju kugle, dok je dosta uzbuđenja viđeno i u trkama na 100 i 400 metara u obe konkurencije.

Interesantno je bilo i u drugim disciplinama, pa je tako do zlata u skoku uvis došao Slavko Stević, preskočivši visinu od 2.25 metara. Srebro je pripalo Emilu Rovčaninu sa 2.11, dok je bronza završila oko vrata Teodora Komnenića koji je zabeležio skok preko visine 2.04.

Jako uzbudljiva borba viđena je i u skoku udalj, pa je za nijansu bolji rezultat Strahinji Jovančeviću doneo prvo mesto. Skokom od 7.88 iza sebe je ostavio Lazara Anića sa rezultatom 7.86. Treća pozicija pripala je Marku Brajoviću.

Bacačke discipline u ženskoj kategoriji donele su zlatne medalje Mariji Vučenović (koplje) i Milici Poznanović (disk) dok je u muškoj kladivo najdalje bacio Miloš Čović.

Srednjeprugaši na 1500 metara sa titulom državnog prvaka od subote su Filip Nedeljković (4:01.05) i Katarina Milosavljević (4:31.19). Srebro je pripalo Veljku Domu i Nataliji Grujić, a bronza Dušanu Đurđanoviću i Milici Tomašević.

U odsustvu Elzana Bibića na 5000 metara bolji od ostalih bio je Veljko Vasiljević, a kod dama Verica Đorđević.

U preostalim finalima pobede su u štafetama 4x100 odneli atletičari OAK-a, u troskoku Aleksandrija Mitrović, dok je u brzom hodanju na 5000 metara slavio Dušan Blagojević.

U nedelju će takmičenje biti zatvoreno finalima u preostalim disciplinama.

(Telegraf.rs)

Video: Emini ostvarila životni san: Nerealno! Ne mogu da verujem da sam uspela

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA