≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Angelina Topić oduševljena sa 2 zlatne medalje u Kraljevu: "Vrlo sam zadovoljna, pokazala sam da sam u formi"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpska atletičarka se tek sprema za velika dela

  • 0
Prvenstvo Srbije, Atletika, Kraljevo Foto: Nikola Tomić

Mlada srpska atletičarka Angelina Topić uspela je da postane dvostruka prvakinja Srbije, pošto je osvojila zlatne medalje u svojoj disciplini skok uvis, dok se okušala i u skoku udalj, gde je takođe bila vrlo dobra i završilo je na prvom mestu.

Angelina je još jednom pokazala zašto važi za najveći biser srpske atletike, a i sama je za Telegraf nakon takmičenja istakla da je veoma zadovoljna.

- Vrlo sam zadovoljna, ne mogu da budem nezadovoljna. Posebno skokom udalj. Jurila sam normu za Evropsko prvenstvo koje nas očekuje za deset dana (7. Avgusta) i to sam uradila ličnim rekordom. Imala sam malo problema prilkom pripreme skoka, prestupila sam dva puta, pa sam u sledećoj seriji iz šest koraka uspela da ispunim normu i upala među osam. Posle toga sam se spremala i za skok uvis, međutim počela je oluja, pa se to malo i odlagalo i opala mi je koncentracija. Pored skoka udalj mogu da kažem da sa sam vrlo zadovoljna i skokom uvis - istakla je Topić.

Ona je rekla da će se sada i po prvi put susresti s određenim poteškoćama, tačnije, da će joj biti naporno ono što je čeka.

- Prvi put ću se suočiti sa malom poteškoćom i imaću četiri takmičenja u tri dana. Kvalifikacije skoka udalj i uvis, pa zatim i finala. Očekujem što bolji rezultat. Sada sam potvrdila formu u obe discipline. Imala sam takođe jako dobra tri skoka na visu od 198 centimatara. Nadam se da ću se u dve discipline boriti za zlatne medalje. Drago mi je što je opet takmičenje u Jerusalimu. To mi je nekako srećno mesto jer sam tu prošle godine osvojila prvu medalju na velikim takmičenjima. Nadam se da ću sada to ponoviti ili doći do nečega približnog - zaključila je Topić.

(Telegraf.rs)

Video: Nevreme odložilo atletiku u Kraljevu, tata Dragutin čistio vodu za svoju ćerku Angelinu sa staze

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA