Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi detalji o skandalu sa trke na 100m: Ona uopšte nije atletičarka, funkcionerka suspendovana zbog nepotizma

Vreme čitanja: oko 1 min.

Klupko se polako odvija posle snimka trke koji je obišao čitavu planetu

  • 0
Atletičarka, skandal Printskrin: Twitter/@EGaraad_

Čitavu planetu je obišao snimak sa trke na 100 metara na Univerzijadi u Kini, na kojoj je atletičarka iz Somalije stigla na cilj sa više od 10 sekundi zaostatka za pobednicom. Sada je stigla i potvrda da je zbog toga predsednica Atletskog saveza Somalije suspendovana, jer je otkriveno da je atletičarka koja je učestvovala u stvari njena rođaka.

Nasro Abukar Ali koja se takmičila u kvalifikacijama trke, očigledno je daleko od profesionalne sportistkinje, što se jasno vidi na snimku trke o kome bruji cela planeta.

Njeno trčanje je izazvalo veliku pažnju i napravilo popriličan skandal, pa je zbog toga hitno reagovao somalijski ministar sporta i omladine Mohamed Bar Mahmud koji je najpre potvrdio da devojka koja je učestvovala nije nikakva sportistkinja.

Odmah nakon toga je suspendovao i predsednicu Atletskog saveza zbog nepotizma, jer je zloupotrebila svoj položaj i osramotila ime nacije na međunarodnom borilištu.

Rođačke veze između "atletičarke" Ali i predsednice Saveza nisu otkrivene, iako je u njegovom pismu upućenom Olimpijskom komitetu u kome obrazlaže otkaz navedena upravo ta reč.

Međutim, ovde nije kraj cele priče, jer se ispostavilo da takozvana Univerzitetska sportska asocijacije Somalije ne postoji, tačnije nije registrovana. Makar tako piše u ministrovom pismu, u kome takođe piše da će ministarstvo nastaviti sa zakonskim merama protiv predsednice Atletskog saveza Somalije i osoba odgovornih za falsifikovanje Univerzitetske sportske asocijacije.

Asocijacija somalijskih univerziteta je potvrdila da oni nisu poslali nijednu trkačicu na takmičenje.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte dramatičnu trku na 100 metara u kojoj je Milana Tirnanić "otela" titulu Ivani Ilić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA