≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zlatna Angelina gospodari skokom uvis! Topićeva bez rušenja šampionka na Evropskom prvenstvu za juniorke

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bravo Angelina!

  • 7
Angelina Topić Foto: Marko Jovanović

Srbija može da bude ponosna! Angelina Topić postala je šampionka na Evropskom prvenstvu za juniorke u Jerusalimu, pošto je jedina preskočila visinu od 1,90 metara! I to je učinila bez ijednog rušenja!

Naša sjajna, mlada atletičarka tri puta je izlazila na zaletište danas, a nijednom nije rušila!

Odlučila je da uopšte ne izlazi na visinu od 1,75 metara, potom je iz prve preskočila 1,80 metara, a onda se odmorila na 1,83 metara...

Odlično je čuvala snagu zlatna Angelina, pa je ponovo iz prve preskočila i 1,86 metara, a zajedno sa njom su isto uradile još Elizabet Pihela iz Estonije i Joana Herman iz Nemačke.

Međutim, visina 1,88 metara već je bila kobna za mnoge. Ostale su da se bore samo naša Angelina i Elizabet Pihela iz Estonije, pri čemu je naša sjajna devojka bila u prednosti zbog manje rušenja.

Dominaciju je potvrdila na visini od 1,90 metara. Dok je ona preskočila iz prve, Estonka to nije mogla ni iz tri pokušaja - za novo evropsko zlato!

Zlatna Angelina Topić Foto: SAS

Tok takmičenja mogli ste da pratite na našem portalu:

TOK TAKMIČENJA

1,90 metara: BRAVO, BRAVO, BRAVO!!! Angelina je preskočila i ovu visinu bez rušenja! Ona je danas nepogrešiva! Elizabet Pihela je rušila tri puta, Angelina je evropska prvakinja!

1,88 metara: MEDALJA JE TU! Angelina je preskočila iz prve i ovu visinu! Sve ostale devojke obaraju prilikom prvog pokušaja... Međutim, Elizabet Pihela iz Estonije preskače iz druge, dok su sve ostale takmičarke rušile. To znači da Angelina ima MINIMUM srebro!

1,86 metara: BRAVO! Angelina je preskočila i ovu visinu iz prvog pokušaja, sada je vodeća takmičarka. Na ovoj visini otpala je samo Merel Maes iz Belgije, dok je Engla Nilson iz Švedske uspela da se izvuče u poslednjem pokušaju.

1,83 metara: Angelina Topić nije skakala ni na ovoj visini, odlučila je da se "prištedi" za ono najvažnije što sledi. Pošto nije skakala na ovoj visini, sada je pala na peto mesto. Iz daljeg takmičenja na ovoj visini ispadaju Ava Rohford, Marina Kovtunova, Joana Gering i Ela Velepec.

1,80 metara: Prvi put skače naša Angelina i preskače visinu iz prve tako da deli prvo mesto sa preostalim takmičarkama! Na ovoj visini otpala je Lilijana Batori iz Mađarske.

1,75 metara: Naša Angelina jedina je odlučila da ne preskače visinu od 1,75 metara. Za to vreme, ispala je Gabrijel Gaber iz Velike Britanije, dok su se Marina Kovtunova iz Ukrajine i Ava Rohford iz Republike Irske nekako provukle.

(Telegraf.rs)

Video: "Vrlo sam zadovoljna, pokazala sam da sam u formi": Angelina Topić oduševljena sa 2 zlatne medalje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Livia

    9. avgust 2023 | 19:22

    Ovo dete grabi ka uspesima kao tata!

  • Mile

    9. avgust 2023 | 19:27

    Bravo!!!

  • Deda Jova sa Voždovca

    9. avgust 2023 | 19:35

    BRAAAAAVOOOOO SREĆO NAŠA, SUUUNCEEEEE NAŠE ,Suze mi idu dok ovo pišem.!!!!!PONOS NAŠE SRBIJEEE.!!!!To, kako Vesa ,naše dete sa Voždovca, vodi Atletski savez.....ma nemam reči...BRAAAAVOOOOOO.!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA