Vreme čitanja: oko 2 min.

Angelina se sa novim zlatom vratila u Beograd: Otkrila je i za čime joj je ostala žal

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dragulj srpske atletike je poručila da joj je krivo što nije uspela da izbori i olimpijsku normu

  • 0

Zlatna Angelina Topić je sletela u Beograd. Evropska juniorska šampionka u skoku u vis vratila se u rodnu zemlju sa još jednim najsjajnijim odličjem oko svog vrata.

Pretalentovana atletičarka i ćerka slavnog Dragutina Topića, i u Jerusalimu je pokazala da je biser i dragulj, kako srpske, tako i evropske atletike.

Na aerodromu "Nikola Tesla" je došla sa svojim ocem i trenerom, a sa njima su bili i njena majka Biljana, takođe bivša atletičarka i mlađa sestra. Dočekao ih je generalni direktor Srpskog atletskog saveza, Slobodan Branković.

- Zaista sam prezadovoljna. Ovo je bilo fenomenalno iskustvo za mene koje će mi koristiti u budućnosti. Jeste ostao malo žal za skokom u dalj, gde sam imala odlične skokove, ali sa prestupom. Šta je, tu je. Falilo je i malo sreće. Prezadovoljna sam zlatnom medaljom u skoku u vis. Sledeća stanica je Budimpešta za deset dana - rekla je Angelina za "Telegraf".

Zato se i nastavlja odmah sa treninzima.

- Možda neću odmah sutra, ali već prekosutra nastavljam. Putujemo za jedno 5-6 dana tamo.

Što se tiče samog takmičenja, i učešća u dve discipline.

- Nije bilo lako. Mislim da mi je ovo takmičenje bilo jedno od psihički najtežih koje sam ikada imala. Više je to bilo iz razloga što sam ga toliko iščekivala i što sam nestrpljiva bila. Još od prošle godine kada sam bila na istom mestu, na takmičenju za mlađe juniore. U podsvesti sam od tada imala ovo takmičenje. Došao je i taj trenutak, pokazala sam šta mogu, šta znam. Imala sam neostvarenu želju za malo višom visinom koju nisam dosegla iz razloga što sam htela da se oprobam i u skoku u dalj. Malo je falilo energije i sreće - poručila je Angelina.

Kaže da nije razmišljala o rekordu šampionata.

- Ako bih stavila neku visinu, to bi bila 198cm, što je moj lični rekord. I to je norma za Olimpijske igre sledeće godine. Ja sam dala 150% sebe u tom trenutku.

(Telegraf.rs)

Video: Branković o uspehu srpskih atleta na Evropskom prvenstvu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA