Vreme čitanja: oko 1 min.

Kolašinac za Telegraf uoči početka Svetskog prvenstva: "Ponosan sam, nema pauze u smeni generacija"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ja se iskreno nadam da će mi upravo ta želja za dobrim rezultatom pomoći da se što bolje plasiram i bacim najbolje ove godine"

  • 2
Asmir Kolašinac Foto: Marko Jovanović

Subota 19. avgust rezervisana je za početak takmičenja na Svetskom atletskom prvenstvu u Budimpešti. Velelepni stadion ugostiće preko 2100 sportista, a Srbija će sa devet predstavnika tražiti medalje.

Najiskusniji član ekspedicije uz Ivanu Vuletu je Asmir Kolašinac, koji će pored Armina Sinančevića učestvovati u bacanju kugle, i to već prvog dana.

Asmir je u razgovoru za Telegraf podelio utiske sa priprema, zatim i očekivanja na Svetskom prvenstvu.

- Pripreme za Svetsko prvenstvo sam obavio u Sjenici, kod kuće kao što to uvek i radim pred svako veliko takmičenje. Dobri uslovi za trening, velika nadmorska visina i naravno okružen porodicom i prijateljima. Formom sam zadovoljan, jedino što može da predstavlja problem jeste mali broj takmičenja. Imao sam ih samo pet ove sezone na otvorenom.

- Ja se iskreno nadam da će mi upravo ta želja za dobrim rezultatom pomoći da se što bolje plasiram i bacim najbolje ove godine što bi najverovatnije značilo i finale, a to jeste cilj.

Dotakao se Kolašinac, koji već neko vreme vuče problem sa Ahilovom tetivom, i atmosfere u timu, kao i budućnosti srpske atletike koja se ogleda u velikom broju mladih predstavnika.

- Zaista sam ponosan na sve naše atletičare i na one koje su ovde i na one koji su pre nekoliko dana na juniorskom prvenstvu Evrope zaista blistali. Nadam se da ćemo i mi ponoviti njihov uspeh, da će oni dostići najbolje naše rezultate, osvojiti nekoliko medalja i finala. Ponosan sam i na to što nema pauze u toj smeni generacija i što ćemo evo na ovom Svetskom prvenstvu učestvovati zajedno. Neko na zalasku karijere a neko tek na početku.

U jutarnjem programu pratićemo Asmira Kolašinca i Armina Sinančevića u kvalifikacionim grupama, dok je za veče rezervisano finale u bacanju kugle.

(Telegraf.rs)

Video: Kolašinac: Biće dana za megdana, na Svetskom prvenstvu je cilj finale

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☹️☹️☹️☹️☹️☹️

    18. avgust 2023 | 19:28

    Imaš li obraza ? Sam se odjavi. Idi i čuvaj ovce u Sjenici.

  • FANTOM(68)

    18. avgust 2023 | 20:02

    Dok drugi bacači kugle prebacuju 23. metar ovaj još ni do 20 da dobaci. Ne zaboravite da je pre četiri godine imao stipendiju od 60 000 din. Kolika mu je sada ........ pitati na Andrićevom vencu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA