≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Srbija ima zlatnu kraljicu atletike! Neverovatna Ivana Vuleta osvojila prvo mesto na SP u Budimpešti!

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pratite tekstualni prenos finala na Telegraf Sportu

  • 35
Ivana Vuleta Foto: Tanjug/AP

Velika Ivana Vuleta je šampionka sveta u skoku udalj! Naša neverovatna atletičarka je skokom od 7,14 metara u Budimpešti stigla do zlatne medalje!

Najbolja je bila naša neverovatna Ivana u nestvarnoj konkurenciji! Svakim skokom pokušala je da dalje nadmaši sebe i na kraju je obradovala čitavu Srbiju!

Krenulo je prestupom u prvoj seriji, ali je naša Ivana već u drugoj seriji došla do rezultata od čak 7,04 metara koji je postavio na veliko prvo mesto! I niko odatle nije mogao da je skine!

Ni sjajna Tara Dejvis-Vudhol, koja je odmah prišla da joj čestita, ni danas fenomenalna Rumunka, Alisa Rotaru-Kotman kojoj je iznenađujuće pripala bronza!

A evo i zašto... Ivana je u petoj seriji odletela još dalje svojoj konkurenciji, pošto je došla do skoka od 7,14 metara!

Posle toga je Vuleta stigla do 6,78 metara u poslednjoj seriji, a između je skočila 6,91 metara. To će reći da su tri najbolja skoka večeri pripala našoj atletičarki!

Bravo Ivana, bravo kraljice!

Ivana Vuleta Foto: Tanjug/AP

KONAČNI POREDAK

1. Ivana Vuleta (Srbija) - 7,14 m

2. Tara Dejvis-Vudhol (SAD) - 6,91 m

3. Alisa Rotaru-Kotman (Rumunija) - 6,88 m

4. Ese Brume (Nigerija) - 6,84 m

5. Larija Japičino (Italija) - 6,82 m

6. Fatima Dijame (Španija) - 6,82 m

7. Marta Koala (Burkina Faso) - 6,68 m

8. Tesi Ebosele (Španija) - 6,62 m

Tok takmičenja ste mogli da pratite na Telegraf Sportu:

TOK FINALA

6. serija: Zlato za Ivanu! BRAVOOOO! Nije uspela da je nadmaši Tara Dejvis-Vudhol! Srbijo, raduj se, imaš SVETSKU ŠAMPIONKU! 

5. serija: 7,14 METARAAAAA! BRAVO IVANA! Poletela je naša atletičarka do čak 7,14 metara i sada je na korak od zlatne medalje! Kakav skok!

4. serija: Još jedan odličan skok Ivane! Ne bolji od onog iz druge, ali Vuleta je išla o 6,91 metara! Toliko iznosi i rezultat Tare Dejvis-Vudhol na drugom mestu. Inače, Akelija Smit i dalje skače, nije jasno kako, ali očigledno je da su Jamajčani uložili neku žalbu.

3. serija: Ipak prestup Ivane Vulete u trećoj seriji! Senzacija je ispadanje Akelije Smit, koja nije ušla u osam i ne nastavlja takmičenje dalje! Čak se i žalila, dali su joj dodatni skok, ali ni njega nije iskoristila, pošto je letela do 6,51 metara. Dalje nastavljaju: Ivana Vuleta, Tara Dejvis-Vudhol, Ese Brume, Fatima Dijame, Larisa Japičino, Alina Rotaru-Kotman, Marta Koala i Tesi Ebosele.

2. serija: 7,05 METARA! IVANA VULETA VODI U FINALU! Kakav skok srpske atletičarke!!! Preuzela je prvo mesto i nadamo se da će tu i ostati! Posle druge serije, raspored je sledeći: Ivana je prva (7,05 metara), druga je Tara Dejvis-Vudhol (6,91 m), dok se na treće mesto probila Ese Brume sa 6,84 m.

- Evo kako je Ivana skakala u prvoj seriji, a potom se savetovala sa trenerom Obradovićem: 

1. serija: Nažalost, naša Ivana je prestupila u prvoj seriji za samo 1,3 centimetara! Odokativno, deluje da je imala skok od skoro 7,15 metara. Velika šteta! Posle prve serije vodi Tara Dejvis-Vudhol sa 6,91 metara, druga je Fatima Dijame sa 6,82 metara, a treća Ese Brume sa 6,80 metara.

Pogledajte kako je teklo zagrevanje Ivane Vulete za finale skoka udalj:

KOMENTAR PRE FINALA

Naša Ivana je u kvalifikacijama skočila 6,82 metara, što je bilo sasvim dovoljno da se na kraju domogne mesta u finalu.

Tamo je čeka žestoka konkurencija, pošto se pored Vulete takmiče još sledeće atletičarke: Fatima Dijame (Španija), Tesi Ebosele (Španija), Akelija Smit (Jamajka), Marta Koala (Burkina Faso), Letisija Oro Melo (Brazil), Ese Brume (Nigerija), Alina Rotaru-Kotman (Rumunija), Maris Luzolo (Nemačka), Džesmin Mur (SAD), Larisa Japičino (Italija), Tara Dejvis-Vudhol (SAD).

Od svih takmičarki, naša Ivana ima najbolji lični rezultat, tako da se nadamo da će na kraju uspeti da se popne na pobedničko postolje.

Vremenski uslovi su idealni, tako da neće biti problema sa te strane za atletičarke.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Srpski Atletski Savez (@srpskiatletskisavez)

(Telegraf.rs)

Video: Veselin Jevrosimović: Budućnost srpske atletike je svetla, popularizovali smo je i vratili narodu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA