≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Svetsko prvenstvo u atletici, treći dan: Ivana se pozlatila uz himnu Srbije, Ričardson šokirala Frejzer-Prajs

Vreme čitanja: oko 3 min.

Najbolji rezultat šampionata postavljen i u bacanju diska

  • 2
Atletika blog Foto-kolaž: Tanjug/AP, Marko Jovanović, Ivica Veselinov/MN PRESS

Treći dan na Svetskom prvenstvu u atletici za nas je obeležen zlatnom medaljom koja je uručena Ivani Vuletu nakon fenomenalnog performansa u nedelju i zlata u skoku udalj obezbeđenog rezultatom 7.14.

Uz himnu Srbije naša najbolja atletičarka ponosno je preuzela zasluženu nagradu.

Veče će ostati upamćeno i po tome što Šeli-En Frejzer-Prajs nije osvojila zlato u sprintu na 100 metara. Rekord šampionata oborila je Amerikanka Šakari Ričardson vremenom 10.65, dok je srebro uzela Šerika Džekson, a tek bronzu prva favoritkinja.

Rekord Svetskog prvenstva postavio je i Šveđanin Danijel Stol u bacanju diska i to poslednjim hicem od 71.46, nakon dramatične borbe sa Kristijanom Čehom iz Slovenije. Litvanac Mikolas Alekna zauzeo je treće mesto.

Za kraj ćemo pomenuti i da Hjudžis Fabris Zango iz Burkine Faso najbolji na svetu u troskoku, ispred Kubanaca Lazara Martineza i Kristijana Napolesa.

TOK UŽIVO:

21:56 - NOVI REKORD ŠAMPIONATA 10,65 OVOG PUTA U REŽIJI AMERIKANKE ŠAKARI RIČARDSON NA 100 METARA. Šeli-En Frejzer-Prajs osvaja tek bronzu, dok je još jedna Jamajčanka na podijumu Šerika Džekson. Sjajan završetak dana. 

21:44 - Amerikanac Grent Holovej dolazi do zlata u trci na 110 metara sa preponama. Vreme 12,96 ispred Jamajčanina Hensla Parčmenta i zemljaka Danijela Robertsa. 

21:37 - KAKVA DRAMA I POBEDA NA KRAJU DANIJELA STOLA U DISCIPLINI BACANJE DISKA. REZULTAT 71.46 U POSLEDNJOJ SERIJI, IAKO JE SLOVENAC KRISTIJAN ČEH MINUT RANIJE BACIO 70.02. Stol je oborio rekord SP. Mikolas Alekna iz Litvanije dolazi do bronze.

Dominikanka Merilejdi Paulino najbolja u polufinalu trke na 400 metara.

21:20 - Dvanaest dama je sa motkom preskočilo visinu 4,65 i idu u finale, dok je šampion sveta u troskoku Hjudžis Fabris Zango iz Burkine Faso sa rezultatom 17,64. Srebro i bronza za Kubance Lazara Martineza i Kristijana Napolesa. 

20:55 - U polufinalu dva bizarna situacija i dve izjednačene dame na prve dve pozicije, Šerika Džekson i Mari-Žoze Ta Lu. Poslednje finalistkinje saznali smo nakon trećeg segmenta (Džulijen Alfred i Britani Braun), baš kao i dve dodatne devojke sa najboljim vremenom (Šakari Ričardson, Dina Ašer-Smit). Finale u 21:50.

20:37 - Šeli-En Frejzer-Prajs naravno prva u svojoj polufinalnoj skupini na 100 metara sa vremenom 10,89. Amerikanka Dejvis takođe u završnici. Finale gledamo u 21:50.

20:25 - Uvod za finale na 110 prepone za muškarce bile su tri polufinalne grupe. Grent Holovej je sa vremenom 13,02 izdominirao. Saša Žoja iz Francuske sa drugim vremenom i svojim ličnim rekordom. Osam najboljih u borbi za medalje u 21:40.

20:00Saznali smo i osam finalista u muškoj trci na 400 prepone, ponovo očekivano najbolji takmičar Norvežanin Karsten Varholm

19:25 - Gotova su zagrevanja na 400 metara prepone za dame, 24 devojke idu u polufinale. Najbolje vreme očekivano za Holanđanku Femke Bol.

18:40 - Start programa trećeg dana. Kvalifikacije u skoku sa motkom kod dama imaju tu čast da otvore takmičenje.

18:00 - Ivana Vuleta je krunisana u Budimpešti za svetsku šampionku na otvorenom u neverovatnom finalu, gde je skokom od 7.14 metara došla do najsjajnijeg odličja. Ponosno i na ivici suza Ivana je sa ponosom odslušala himnu koja je svirana u njenu čast, a na kraju intoniranja se prekrstila i poljubila medalju, što možete pogledati ovde.

17:17 - Za oko pola sata očekujemo dodelu medalja i zlata našoj Ivani Vuleti. 

Vreme leti vrlo brzo na Svetskom prvenstvu u atletici koje se održava u Budimpešti, posebno ljubiteljima kraljice sportova u Srbiji. Već šest naših takmičara okončalo je učešće, Ivana Vuleta nas je obradovala svetskim zlatom u skoku udalj, dok je Armin Sinančević uspeo da zauzme devetu poziciju u bacanju kugle.

Treći dan će proteći bez naših atleta na borilištima (do kraja prvenstva nas očekuju još tri dame), međutim svi željno iščekujemo zvaničnu dodelu medalja u periodu od 17:40 do 18:10. Najpre ćemo sa vama ispratiti taj svečani događaj i prvo najsjajnije odličje za Srbiju na planetarnim šampionatima na otvorenom, zatim i zvanični program koji počinje u 18:40.

Kvalifikacije u skoku sa motkom za dame imaju tu čast da otvore dan, a kasnije nas očekuju kvalifikacije, polufinala, na kraju i finala u trkačkim disciplinama. Pored borbi za finale u različitim varijacijama na 400 metara, od 21:40 i 21:50 gledaćemo borbu za medalje na 110 metara prepone za muškarce i 100 metara za žene.

Treba napomenuti da se finala održavaju i u muškom troskoku i bacanju diska od 19:40 odnosno 20:30. Uživajte.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte reakciju publike nakon što je Ivana osvojila zlato

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Milanče Mitovski

    21. avgust 2023 | 17:33

    TO JE IVANA, NAJBOLJA U SKOKU, BEZ PREMCA! Poštovana Ivana (rođeno Španović) Vuleta, Na svetskom šampionatu postigla si vasionski uspeh, skočila si 17,14 metara, malko li je. Ne, nije malo, već ogromno kao zemljina kugla, a to nije jedini tvoj uspeh, imaših za divljenje. Draga Ivana ti si postigla vaseljenski uspeh na svetu ovom, a za zemlju Srbiju na malom Balkanu ti si dala neverovatni uspeh praćeni medaljama svih vrsta i svih metala. Ivana neka te prati sreća u životu i porodici i produži korak, Mada i dosadašnji koraci nisu kratki, već predugački i za svetske norme i uspehe. Srećno u sportu, životu i svuda oko tebe neka te prati neizmerna sreća. Ti si draga Ivana jedinstvena i najbolja u zemlji i svetu. Puno pozdrava i sreće i želim ti da nas uvek obraduješ svojim uspesima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA