≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Utučena Adriana Vilagoš: "Od marta nisam imala pravi bacački trening kod kuće, to je falilo ove sezone"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Povreda je uticala na nastup naše atletičarke u Budimpešti

  • 2
Adriana Vilagoš Foto: VEN HOPPE / AFP / Profimedia

Adriana Vilagoš nije imala najbolji nastup u kvalifikacijama u bacanju koplja i završila je kao deveta u svojoj grupi, a ukupno 16. hicem od 58.65 metra, čime nije bila zadovoljna i što je bilo daleko od kvalifikacione norme za finale od 61.5 metara.

Posle takmičenja, ona je prokomentarisala da je razočarana svojim nastupom i istakla je da cela sezona nije išla prema planu, ali i da joj je povreda pravila problem oko bacačkih treninga.

- Mislim da nisam bacala na svom najboljem nivou, što me jako rastužuje, ali to je bilo to, prvo Svetsko prvenstvo, cela sezona nije išla onako kako smo isplanirali, pa na kraju ni ovo, ali nadam se da ću još još jača izaći iz svega ovoga i sledeće godine moći da odradim lepo pripreme za novu sezonu. Ovde nisam mogla da izvedem jedan dobar hitac, ali drago mi je da sam se takmičila ovde, pred ovakvom publikom u ovakvoj atmosferi, mnogo mojih rođaka je došlo da me bodri, to mi baš puno znači - bile su prve impresije utučene Adriane, koja je opisala i kako su izgledali priblemi u svakoj seriji.

- Bila sam preblizu linije u prvoj seriji i posle nisam mogla da prekoračim, u drugoj sam prerano bacila, a u trećoj je sve izašlo loše, ali dobro - zadrhtao je glas kod srpske atletičarke, koja je imala problem sa povredom još od marta.

- Boli uglavnom na početku takmičenja, nisam mogla na treningu da vežbam bacanje koplja, pa smo morali da vežbamo tehniku ali to nije isto. Posle marta nijedan pravi bacački trening kući nisam odradila, to je falilo ove sezone, ali nadam se da će sledeće već biti kako treba - istakla je Adriana, koja je poručila i sledeće:

- Nastaviću da treniram, ali sigurno neću imati mnogo takmičenja, možda jedno ili dva - istakla je Vilagoš.

(Telegraf.rs)

Video: Adriana Vilagoš za Telegraf posle zlata u Jerusalimu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Košava

    23. avgust 2023 | 13:00

    Dete nije imalo uslova ni adekvatnu podršku države. Nije ona Španović ili Topić.

  • nesha

    24. avgust 2023 | 19:26

    Nemoj da te to brine,samo kazi Srbi da si najbolja,I Jesi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA