≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skandal u Budimpešti: U sudaru dva vozila koja su prevozila takmičare jednom komadići stakla ostali u oku

Vreme čitanja: oko 1 min.

On se ipak takmičio, nije prošao u finale, ali mu je plasman kasnije dodeljen

  • 0
Endru Hadson i Noa Lajls Foto: Attila KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Veliki skandal dogodio se šestog dana Svetskog atletskog prvenstva u Budimpešti i to van samog stadiona.

Uoči početka polufinala trka na 200 metara dva vozila koja prevoze atletičare sa terena za trening koji se nalazi u neposrednoj blizini do stadiona sudarila su se i tom prilikom je došlo do ozbiljne povrede jednog takmičara.

U pitanju je Jamajčanin Endru Hadson, kome je tom prilikom ukazivana pomoć punih 20 minuta jer su mu komadići stakla ostali u oku!

On se ipak ubrzo takmičio, u prvoj grupi koja je zbog incidenta počela poslednja. Zauzeo je tek peto mesto sa vremenom 20.38 međutim nakon žalbe mu je dodeljeno mesto u finalu, pa će se u petak uveče ukupno devet atletičara naći u borbi za medalju u sprintu na 200 metara.

Nakon trke Hadson je izjavio da je ponovo otišao kod lekara i da je želeo da pokuša da prođe u finale.

- Vratio sam se posle kod lekara i on mi je rekao da imam komadiće stakla u oku. Doktor je pokušao sve da sredi koliko je mogao. Ljudi iz Svetske atletike su me pitali da li ću se takmičiti. Bilo je to ili trči ili ćeš izgubiti svoje mesto. Probao sam jer sam vredno radio da bih bio ovde - izjavio je Hadson, potom odgovorio na pitanja vezana za samu trku:

- Ne znam. Mnogo toga se dogodilo, oko mi je bilo zamućeno. Trka je bila zamućena. Hvala svim atletičarima što su se složili da trka počne kasnije - zaključio je Endru Hadson.

U incidentu je učestovao i Amerikanac Noa Lajls, ali je on prošao bez povreda i sa najboljim vremenom se plasirao u finale. Jedan volonter je uz Hadsona takođe zaradio povrede, ali je i on sada u redu, navodi se u saopštenju Svetske atletike u kom se ističe i da je ceo slučaj pod istragom.

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Vuleta s ponosom slušala Bože pravde, pa se prekrstila i poljubila zlato

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA