≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne možemo ga baš uporediti sa Boltom, ali Lajls je uspeo da uradi ono što je i legendarni sprinter

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dostignuće vredno poštovanja, ali kralj je i dalje samo jedan

  • 3
Noa Lajls Foto: Tanjug/AP

U Srbiji će Svetsko prvenstvo u atletici 2023. godine ostati upamćeno po prvom zlatu ikada na šampionatima na otvaranon i početku nekih novih nadamo se zlatnih seniorskih karijera, kakve očekuju Angelinu Topić ili recimo Adrianu Vilagoš.

Gledano globalno, čovek koji je obeležio takmičenje u Budimpešti svakako je američki sprinter Noa Lajls. Sa tri zlatne medalje učinio jd nešto što nije niko od Juseina Bolta. Trke na 100 i 200 metara, kao i štafeta 4x100 pripale su upravo njemu.

Doduše, kolega sa Jamajke to učinio u čak tri navrata, u Berlinu, Moskvi i Pekingu pa je neko dublje poređenje nemoguće. Pa ipak, stati makar koji stepenik niže uz neprikosnovenog sprintera je vredno pažnje, u najmanju ruku.

U Dohi 2019. godine to dostignuće mu je izmaklo na 100 metara, u Judžinu se prošle godine i nije naročito proslavio. Takođe, Tokio mu je doneo samo jednu bronzu i to na 200 metara, pa se čini da je upravo ovo trenutak koji bi Lajls mogao da iskoristi pred sledeće Olimpijske igre u Parizu.

Konkurencije nikada ne fali kada je u pitanju sprint, posebno jer su razlike u nijansama. Čak je i Bolt imao momente kada nije osvajao sve što se osvojiti može, pa će Amerikanac defintivno morati da pazi i održava svoju formu ukoliko želi zlatnu medalju za nešto manje od godinu dana.

(Telegraf.rs)

Video: Momenat za istoriju: Ivana Vuleta razvila srpsku zastavu u Budimpešti i optrčala pobednički krug!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    28. avgust 2023 | 16:45

    Kako se u Judzinu nije proslavio isao Dzonsonov rekord Amerike 19.31 i 3. rezultat svih vremena????

  • Уки

    27. avgust 2023 | 13:48

    Далеко је он од БОЛТА

  • Duško

    28. avgust 2023 | 21:06

    Ne može se protiv majke prirode

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA