≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Veselin Jevrosimović: "Ovo je istorijski uspeh za srpsku atletiku, nikad nismo imali više talenata"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prvi čovek Srpskog atletskog saveza ističe da je ponosan na medalju Ivane Vulete i uspeh naših takmčara na Svetskom prvenstvu u Budimpešti

  • 1

Predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović istakao je na konferenciji za medije posle najvećeg uspeha u istoriji srpske atletike, osvajanja zlata Ivane Vulete na Svetskom prvenstvu na otvorenom u Budimpešti, da je ovo istorijska medalja i da su svi ponosni na nju.

Jevrosimović je istakao da je znao da će Ivana osvojiti zlato čim ju je video na dan finala, jer nikada bolje nije izgledala.

- Ovo je istorijski uspeh Srpskog atletskog saveza uopšte. Istorijska medalja koju smo toliko dugo čekali, a najviše Ivana. Svi smo ponosni na ovo što se desilo u Budimpešti, ja mogu da kažem samo, kakav je moj osećaj bio kad je Ivana skočila svojih 7.14, osećaj je bio više nego neverovatan. Mada, ja sam to sagoreo, pošto sam s predsednikom Srbije obilazio, kad sam je video, ja sam znao da imamo zlato u rukama. Ona nikad nije bolje izgledala.

Osvrnuo se Jevrosimović i na druge srpske atletičare i čestitao im na uspehu u paklenoj konkurenciji.

Veselin Jevrosimović Foto: Marko Jovanović

- Takođe, želeo bih da čestitam svim atletičarima koji su učetvovali na Svetskom prvenstvu, imali smo tri finala, naša Angelina je bila sedma, ona je svoj posao, kao i Adriana, završila u Jerusalimu, kad su osvojile zlatnu medalju na juniorskom prvenstvu Evrope.

- Mada juniorka, ovo je prva godina starijeg juniorskog staža i da bude sedma na Svetskom prvenstvu u izuzetno jakoj konkurenciji, zato jedan aplauz za Angelinu. Takođe, Sinančević je stigao do finala, imao je nikad jaču konkurenciju i zauzeo je deveto mesto.

Osvrnuo se prvi čovek srpske atletike i na osvajačice medalje u juniorskoj konkurenciji.

- Želim da pohvalim i čestitam i Teodori Boberić i Aleksandriji Mitrović koje su osvojile medalje na Juniorskom prvenstvu Evrope. Teodora je osvojila srebro, a Aleksandrija je osvojila bronzanu medalju. Čestitke trenerima. Ono što želim da dodam jeste da atletika grabi krupnim koracima napred i nikad nismo imali više talentovnaih atletičara i siguran sam da će svi u nekom budućem vremenu i te kako biti prijatno iznenađeni sa velikih juniorskih i seniorskih takmičenja - poručio je Jevrosimović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vdr

    29. avgust 2023 | 13:49

    Bravo za sportiste i bravo za Savez na čelu sa gospodinom Veselinom! Tako se profi radi u sportu i svima treba da budu primer.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA