≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Lukić, Mehmedović i Kijanović nakon mitinga za Telegraf otkrili planove za naredni period

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tri aktuelna i buduća šampiona

  • 0

Drugi po redu Srpski atletski miting održan je u utorak na stadionu pored Atletske dvorane u Beogradu. Ukupno jedanaest dama i momaka osvojilo je prvo mesto, a ono što posebno raduje je veliki broj mladih učesnika koji se polako nameću i dokazuju da je budućnost atletike u Srbiji svetla. Sa nama su utiske podelili neki od najboljih takmičara mitinga.

Sara Lukić Foto: Printskrin / Sport Network

Sara Lukić, ove godine bronzana u skoku udalj na Prvenstvu Srbije u Kraljevu, uspela je da dođe do titule i na mitingu rezultatom 5.96. Ona je bila zadovoljna i svojim rezultatom i rezultatima, a u razgovoru sa Milicom Veličković otkrila je i plan za skoriji period.

- Generalno sam zadvoljna ovom sezonom. Skočila sam najbolje ove sezone 6.14, nije bio lični ali za završetak sezone je okej skok na 5.90. Pripremamo se od marta do maja i evo od maja skačem na takmičenjima skoro svakog vikenda - prokomentarisala je Sara, zatim i otkrila šta je cilj sledeće godine:

- Odlična je organizacija ovde i sledeće godine će biti još jače takmičenja i jedva čekam. Za početak cilj za nardnu godinu je lični rekord, svako juri da bude što bolji. Sledeća sezona zimska kreće u januaru i tada treba da krenu i takmičenja - rekla je Sara Lukić.

Srpski atletski miting Foto: Nikola Tomić

I jedna od najvećih nada domaće atletike kada su u pitanju "srednje pruge" Mejra Mehmedović imala je razloga za slavlje. Sedamnaestogodišnja devojka koja je nedavno postala juniorski prvak Balkana na 2000 metara stipl i zauzela peto mesto u Evropi na 3000 stipl sada je upisala zaslužen trijumf u trci na milju sa skorom 4:46.73. Nju ćemo ubrzo gledati na Evropskom kros prvenstvu, a pre toga se osvrnula na skorašnje uspehe.

- Pre svega hvala puno na iskrenim čestitkama. Jako sam srećna što sam ovde iako nije bio okup najboljih srednjeprugašica Srbije. Srećna sam što sam pobedila i što se ovaj miting drugi put održao. Što se tiče Balkanskog prvenstva mogu reći da sam još pod utiskom i da sam jako srećna i zadovoljna rezultatom. Nadalje me očekuje 5 kilometara na putu na Evropskom prvenstvu 15. septembra. Trenutno se za to spremam i mislim da sam sa ovim završila trke na stazi za ovu sezonu i nadam se da se na stazi vidimo sledeće godine - uz osmeh je izjavila Mejra Mehmedović.

Srpski atletski miting Foto: Nikola Tomić

Još jednom je na Srpskom atletskom mitingu slavio i državni šampion Aleksa Kijanović u sprintu na 100 metara rezultatom 10.71. Njegov fokus će od decembra biti usmeren ka plasmanu na Svetsko dvoransko prvenstvo.

- Ovaj deo sezone je bio namenjen za par uvodnih trka. Nije bio da se ide na neki nivo ličnog ili nešto slično, više je bio plan da se uđe u neku brzinu koja će mi dosta značiti kasnije za pripremni period, odnosno ipak je druga priča kada se uđe sa 10.70 ili sa 11 sekundi ili preko toga - osvrnuo se Aleksa na rezultat pa dodao:

- Na zimu kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u dvorani maltene već počele. Takmičenja več kreću od decembra. Nadam se u startu jako dobrim rezultatima i približavanju normi pošto je svetska rang lista, odnosno drugi način plasmana jako otežavajući, posebno za nas, ali što se meme tiče daću sve od sebe, ići ću na najteži put odnonso na normu pa ako uđe plan B kvalfikaciona lista neću se žaliti - zaključio je Kijanović.

(Telegraf.rs)

Video: Direktor Srpskog atletskog saveza otvorio je Serbia open miting na Banjici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA