≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Angelina Topić treća u finalu Dijamantske lige: Mlada nada srpske atletike zasijala magičnim sjajem u Judžinu!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pratite skokove naše atletičarke na Telegraf Sportu

  • 4
Angelina Topić Foto: Tanjug/AP

Mlada srpska atletičarka, Angelina Topić zauzela je treće mesto na finalnom mitingu Dijamantske lige u Judžinu, pošto je preskočila visinu od 1,95 metara, što joj je bilo dovoljno da završi na podijumu.

Prethodno je Angelina bila besprekorna na visinama 1,91 metara i 1,83 metara, dok je na 1,87 metara posle jednog rušenja odlučila da preskoči ostale pokušaje i prenese ih na narednu visinu, što se ispostavilo kao dobra odluka.

Time je naša mlada atletičarka nastavila da vezuje fenomenalne rezultate na najvećim takmičenjima. Skoro gde god da je uzela učešće ove sezone, Angelina je zauzela neko od prva tri mesta, što je ogroman uspeh i dodatni podsticaj za nju.

Za zlatnu i srebrnu medalju boriće se do samog kraja Jaroslava Mahučik iz Ukrajine i Nikola Olislagers iz Australije, koje su uspele da nadvise visinu od 1,98 metara, a potom i od 2,01 metara, pri čemu su ovu višu uspele da preskoče iz prvog pokušaja, što je zaista impresivno.

I 2,03 metara su nadvisile ove dve takmičarke. Ali su se zaustavile na 2,05 metara. Zbog manje pokušaja, Mahučikova je uzela zlato, a Nikola srebro.

KOMENTAR UŽIVO

2,03 metara: Neverovatno! Takmičenje se nastavlja! Jaroslava iz drugog puta preskače ovu visinu, a Nikola iz trećeg, čime postavlja rekord Australije i lični rekord! 

2,01 metara: I Jaroslava Mahučik i Nikola Olislagers su iz prve preskočile ovu visinu! Neverovatno! 

1,98 metara: Nažalost iz prvog pokušaja Angelina sada obara na 1,98 metara. To čini i Nikola Olislagers. Ali za Jaroslavu Mahučik je to lagana visina, ona je jedina uspela da ode preko za sada. Angelina je nažalost rušila i drugi put, ostaje joj još jedan pokušaj... Baš kao i za Nikolu Olislagers. Na kraju će ipak Angelina biti treća, pošto je ponovo obarala na ovoj visini, a Australijanka je otišla preko.

- Stanje je trenutno takvo da su i Jaroslava Mahučik i Nikola Olislagers preskočile 1,95 metara iz prve, pa su one ispred naše Angeline koja je pala na treće mesto. Ali ne može biti slabija od treće pozicije, jer su Vašti Kaningem, Lejk Morgan i Julija Lepčenko.

1,95 metara: ANGELINA DOMINIRA! Preskočila je 1,95 metara, trenutno je ponovo vodeća! Kakav skok naše mlade atletičarke! Bravo!

1,91 metara: BRAVO ANGELINA! Iz prvog puta preskače visinu od 1,91 metara! Posle trenutne visine, situacija je sledeća - iz prve su je preskočile još Jaroslava Mahučik i Nikola Olislagers, dok je Vašti Kaningem to učinila iz drugog, a Lejk Morgan i Julija Lepčenko iz trećeg pokušaja. U potpunosti je iz trke otpala Irina Geraščenko. 

1,87 metara: Naša Angelina je prestupila na 1,87 metara, a odlučila je da ne pokušava dalje, već da prenese dva preostala pokušaja na 1,91 metara!

1,83 metara: Naša Angelina je iz prvog pokušaja preskočila visinu od 1,83 metara! To su učinile i sve ostale koje su izlazile na tu visinu, dok su Jaroslava Mahučik i Nikola Olislagers odlučile da ne skaču na ovoj visini.

(Telegraf.rs)

Video: Loran Mjuli za Telegraf o Femke Bol, Đokoviću i šta Srbiji treba da bude ispred Jamajke u atletici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA