≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kraljica Ivana Vuleta je šampion Dijamantske lige: Velikim skokom u šestoj seriji u drami stigla do titule!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bravo, Ivana!

  • 9
Ivana Vuleta Foto: Tanjug/AP

Srpska atletičarka, Ivana Vuleta pobednica je finala Dijamantske lige u Judžinu, pošto je skokom od 6,85 metara u poslednjoj seriji stigla do pobede u odnosu na Ese Brume iz Nigerije!

Situacija je bila takva da su Ese Brume i Ivana Vuleta imale identičan najbolji rezultat. Ali naša atletičarka je imala bolji drugi skok, zbog kojeg je na kraju završila na prvom mestu, a on je iznosio 6,77 metara. Sa druge strane, Nigerijka je išla do 6,69 metara.

Uz to, Ese Brume nije skakala u poslednjoj seriji zbog povrede, pa je propustila šansu da isparira Ivani, koja je baš u šestoj seriji stigla do najboljeg rezultata.

Prethodno se vodila ogromna borba. Šetale su takmičarke kroz rang listu, u jednom momentu je naša Ivana bila i četvrta, ali je na kraju završila tamo gde je to bilo najpotrebnije i gde smo se nadali da će se naći.

Treće mesto je na kraju pripalo Kvaniši Burks iz SAD-a, koja je letela do 6,77 metara u Judžinu, dok je prva ispod crte ostala Buk Buskuel iz Australije sa 6,71 metara.

Uživo ste tok finala mogli da ispratite na Telegraf Sportu.

KONAČNI REZULTATI 

1. Ivana Vuleta (Srbija) - 6,85 metara (bolji drugi skok - 6,77 metara)

2. Ese Brume (Nigerija) - 6,85 metara (drugi skok - 6,69 metara)

3. Kvaniša Burks (SAD) - 6,77 metara

4. Buk Buskuel (Australija) - 6,71 metara

5. Džezmin Sojers (Velika Britanija) - 6,68 metara

6. Talija Bruks (SAD) - 6,45 metara

KOMENTAR UŽIVO

6. serija: Talija Bruks je prestupila. Ostaje šesta.

Najbolji skok Džezmin Sojers, koja je popravila svoj rezultat za centimetar, ali ostaje na petom mestu.

Bruk Buskuel je prestupila, i ona ostaje četvrta.

Kvaniša Bruks je takođe prestupila, ostaje treća. Sledi Ivana.

Ivana skače 6,85 metara, kao i Ese Brume! Ali ima bolji drugi skok... Što će reći, Brumovoj treba 6,78 metara za pobedu. Pa da vidimo.

Ona neće skakati, jer je povređena!

5. serija: Zabrinuli smo se u jednom momentu, pošto je Ivana Vuleta pala na četvrto mesto pred svoj skok u petoj seriji, ali je onda izvela najbolji do sada i sa 6,77 metara ponovo je druga pred poslednju seriju.

4. serija: Ivana sada ide do 6,56 metara. U međuvremenu je uspela da je preskoči i Bruk Buskuel, koja je tek u toj četvrtoj seriji imala validan skok, ali dug čak 6,71 metara.

3. serija: Sjajni skokovi Ese Brume i Džezmin Sojers. Nigerijka ide do 6,85 metara, a Sojersova do 6,67 metara. Ivana sada popravlja rezultat na 6,68 metara za drugo mesto.

2. serija: Nažalost, sada je Ivana prestupila, a Kvaniša Burks je skočila takođe 6,66 metara, pa zbog boljeg drugog skoka izbija na prvo mesto. Naša Vuleta je sada druga.

1. serija: Posle prve serije, naša Ivana Vuleta vodi! Skočila je 6,66 metara i tako je ostala ispred Kvaniše Burks na drugom mestu sa 6,59 metara, odnosno Ese Brume na drugom.

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Vuleta za Telegraf: "Srećna sam što je sve toliko ispraćeno"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA