≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Elzan Bibić posetio Sajam sporta: "Ova sezona je za pamćenje, zauzimaće posebno mesto u mojoj karijeri"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Izuzetno mi je drago da se ove godine veći broj mladih pojavio ovde i to je zaista znak da je naš sport prepoznatljiv u našoj populaciji"

  • 0

Dvanaesto izdanje Sajma sporta drugu godinu zaredom se održava na Adi Ciganliji. Događaj koji u prirodi okuplja ne samo brojne sportske saveze, već i veliki broj dece postao je tradicionalan i jedan od najvažnijih ovakve vrste u Srbiji.

Posetili smo štand Srpskog atletskog saveza i na kom su nas kao i uvek prijatno ugostili ljudi iz ove organizacije. Prvog dana jedan od atletičara koji došao kako bi uveličao događaj bio je i srednjeprugaš Elzan Bibić sa kojim smo porazgovarali o značaju samog događaja, ali i o njegovim prethodnim uspesima i planovima.

- Izuzetno mi je drago s obzirom na to da sam po drugi puz na ovom Sajmu. Izuzetno mi je drago da se ove godine veći broj mladih pojavio ovde. To je zaista znak da je naš sport prepoznatljiv u našoj populaciji tako da eto raduje me činjenice da na Srpskom atletskom savezu ima dosta dece i sportista koji dolaze da se informišu povodom atletike. Možemo sigurno reći da je to znak da se deca interesuju za takav sport i da im treba dati priliku da se pronađu u nekom sport. Ja zaista želim da to bude atletika.

Sajam Sporta, Ada Ciganlija Foto: Nikola Tomić

Zadvoljan je Bibić kako je protekla sezona u kojoj  je osvojio evropsku medalju i oborio tri nacionalna rekorda.

- Mogu reći da je ova sezona bila zaista jedna od najuspešnijih u mojoj karijeri. Na početku sam već obori održavni rekord na milju, takođe sam osvojio evropsku bronzanu medalju u Istanbulu. To je bio dobar nagoveštaj za dobru letnju sezonu, uspeo sam da budem učesnik Svetskog prvenstva, takođe sam uspeo da oborim još dva državna rekorda na 1500 i 3000 metara, tako da mogu reći da je ova sezona sigurno za pamćenje i da će zaista zauzimati posebno mesto u mojoj karijeri.

U atletici nema mnogo vremena za odmor, pa je tako i Elzan već isplanirao svoju narednu sezonu.

- Očekuje me Svetsko prvenstvo u dvorani. Raduje me činjenica takođe da ću učestvovati na Svetskom prvenstvu u krosu. To su neki primarni ciljevi za blisku budućnost. Sledeće godine me očekuju i Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo na otvorenom - zaključio je Bibić.

(Telegraf.rs)

Video: Elzan Bibić šampion Balkana na 3000 metara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA