Vreme čitanja: oko 2 min.

Adriana Vilagoš na Sajmu sporta: "Ovo je prva godina da nisam napredovala, u novu ulazim sa još većim elanom"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ja mislim da je atletika zbog prošlih uspeha postala popularnija i mislim da će se ovo još širiti"

  • 0

Prvog dana Sajma sporta koji se drugi put uzastopno održava na Adi Ciganliji posetili smo štand Srpskog atletskog saveza. Kao i uvek u dobroj atmosferi su nas dočekali ljudi iz organizacije.

Dvanaesto izdanje manifestacije svojim prisustvom je obogatila i Adriana Vilagoš, zlatna devojka u bacanju koplja sa Evropskog prvenstva za juniore održanog u Jerusalimu, ali i jedna od predstavnica budućnosti srpske atletike.

Vilagoš je u razgovoru za Telegraf otkrila da je srećna što vidi veliki broj dece i pohvalila je rad Saveza koji radi sve kako bi se sport popularizovao.

- Mislim da je jako jako bitno da se mala deca prave sportom. Najbitnije je da pronađu onaj sport u kojem se oni osećaju i najbolje mogu da treniraju. Najbitnije je da vole ono što rade. Ja mislim da je atletika zbog prošlih uspeha postala popularnija i mislim da će se ovo još širiti jer u Savezu jako puno rade i jako im je bitno da atletika uđe u neku novu priču da što više dece uđe u priču i da ostanu u atletici.

Nije Adriana bila do kraja zadovljna svojom sezonom uz dodatak da je svesna da oscilacije moraju da se dešavaju.

- Ne mogu reći da je ova sezona bila neka dobra, ali ima i ovakvih. Najbitnije i ono što je bio glavni cilj je zlato u Jerusalimu na juniorskom Evropskom prvenstvu i to je ostvareno. Inače mi je ovo bila prva godina kad nisam napredovala, ali znala sam da će i to doći, biće i ovakvih. Sa još većim elanom ću početi pripreme za novu sezonu i sa još većim ambicijama.

Adriana Vilagoš, Sajam sporta, Ada Ciganlija Foto: Nikola Tomić

Zbog problema sa povredom ranije je završila sezonu i pre početka naredne radiće na njenom zalečenju.

- Zato sam i ranije završila ovu sezonu, da napravim pauzu od bacanja. Sada sledi rehabilitacija i onda nadam se da sledeću godinu mogu zdravo da počnem i da cele godine neću imati probleme sa povredama.

Za sam kraj Adriana je otkrila i šta je čeka u periodu pre Olimpijskih igara u Parizu.

- Najverovatnije u martu na Evropskom bacačkom kupu. Možda ću i u Srbiji učestvovati. Glavno takmičenje pre Olimpijskih igara je Evropsko prvenstvo u Rimu i onda posle naravno Pariz - rekla je Adriana Vilagoš.

(Telegraf.rs)

Video: Adriana Vilagoš za Telegraf posle zlata u Jerusalimu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA