Vreme čitanja: oko 1 min.

Fenomenalne vesti: Srpski atletski savez najavio kandidaturu Beograda za Evropsko prvenstvo na otvorenom 2030.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naša prestonica bi posle Svetskog prvenstva u zatvorenom mogla da bude domaćin još jednog ogromnog atletskog događaja

  • 0
Stručni savet, Srpski atletski savez Foto: Srpski atletski savez

’’Da li je ovo najbolja godina srpske atletike?’’, pitanje je kojim je počeo sastanak stručnog saveta Srpskog atletskog saveza 21. septembra.

Osvojen je veliki broj medalja na međunarodnim takmičenjima za sve uzrasne kategorije kroz celu godinu, a na sve uspehe srpske atletike, osvojivši prvu zlatnu medalju sa svetskih prvenstava na otvorenom za Srbiju, Ivana Vuleta stavila je krunu i time zaokružila fantastičan niz.

Tokom sezone na zatvorenom i otvorenom, kada se pobroje sve medalje sa internacionalnih takmičenja, Srbija broji čak 44 osvojene.

Takođe, ove godine je SAS imao najveći broj učesnika na pomenutim takmičenjima što govori o tome da nije samo kvalitet rezutata prisutan, već i kvantitet koji oslikava stručan strateški pristup razvoju atletike u Srbiji.

Pored osvojenih medalja, Srpski atletski savez je uspešno organizovao i lokalna takmičenja na kojem su atletičari iz Srbije postizali svoje sezonske i lične rekorde, obarali norme i sakupljali bodove.

U toku godine održalo se devet predavanja od strane najboljih sportskih stručnjaka iz Srbije, a takođe je realizovano i više predavanja od strane Lorana Mulija, najboljeg evropskog trenera za duži i kraći sprint, prepone i štafete.

SAS je ove godine takođe bio realizator dva projekta u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije.

- Na protekloj sednici, Stručni savet Srpskog atletskog saveta doneo je zaključak da je 2023. godina protekla najuspešnije od svih sezona u 75-godišnjoj istoriji postojanja Atletskog saveza i podržava ideju predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića da se u narednim godinama izgradi nacionalni atletski stadion na teritoriji Beograda, a takođe i da Srpski atletski savez podnese kandidaturu za Evropsko prvenstvo na otvorenom koje će se održati 2030. godine upravo na nacionalnom stadionu.

U narednom periodu nas očekuju dalja predavanja od strane domaćih i stranih stučnjaka, Dani atletike, pripreme za sledeću sezonu i dalji razvoj srpske atletike.

(Telegraf.rs)

Video: Bibić posetio Sajam sporta: "Ova sezona je za pamćenje, zauzimaće posebno mesto u mojoj karijeri"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA