Vreme čitanja: oko 1 min.

Senzacija u Čikagu: Kipčoge više nije svetski rekorder u maratonu! Sunarodnik ga "skinuo" za 34 sekunde

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kelvin Kiptum je postavio rezultat od dva sata i 35 sekundi

  • 0
Kelvin Kiptum Foto: Jiro Mochizuki / Newscom / Profimedia

Istorija je ispisana na ulicama Čikaga. Kenijski maratonac, Kelvin Kiptum uspeo je da nadmaši svog sunarodnika Elijuda Kipčogea i da postavi novi svetski rekord na dugim stazama, pošto je trku završio u vremenu od dva sata i 35 sekundi.

On je tako postao prvi čovek koji je uspeo da istrči maraton za manje od dva sata i jedan minut i tako je ostao na samo 35 sekundi od toga da "probije" magičnu granicu od dva časa.

Prethodni svetski rekord glasio je na Kipčogea i iznosio je dva sata, jedan minut i devet sekundi. Time je Kiptum skinuo sa trona svog sunarodnika.

Interesantno je da je pre ove trke Kiptum imao drugo najbrže vreme u istoriji, pošto je trčao dva sata, jedan minut i 25 sekundi, dakle 16 sekundi sporije od Kipčogea.

Drugo mesto zauzeo je Benson Kipruto iz Kenije sa dva sata, četiri minuta i dve sekunde, dok je Bašir Abdi sa dva sata, četiri minuta i 32 sekunde iz Belgije bio trećeplasirani.

(Telegraf.rs)

Video: Pobednik maratona oduševljen: Bila je teška trka, ali sam uspeo da slavim

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA