Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki propust Svetske atletike: Ivana Vuleta nije među jedanaest kandidatkinja za najbolju na svetu!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Federacija objavila listu

  • 0
Ivana Vuleta Foto: Tanjug/AP

Svetska atletska federacija objavila je listu od jedanaest atletičarki koje konkurišu za titulu najbolje na planeti u 2023. godini. Na njoj nije bilo mesto za našu Ivanu Vuletu.

Uprkos tome što je osvojila zlato na Svetskom prvenstvu u Buduimpešti u svojoj disciplini skok udalj i ponovo bila najbolja u Dijamantskoj ligi, uz bronzu na Evropskom dvoranskom prvenstvu, krovna organizacija "kraljice sportova" ipak nije uvrstila srpsku atletičarku na listu.

Među kandidatkinjama su maratonka Tigist Asefa, Femke Bol koja se takmički na razdaljini od 400 metara, sprinterke Šerika Džekson i Šakari Ričardson, srednjeprugašica Fejt Kipjegon, skakačica sa motkom Haruka Kitaguči, skakačica uvis Jaroslava Mahučih, Marija Perez koja se takmiči u brzom hodanju, dugoprugašica Gudaf Cegaj, Julimar Rohas takmičarka u troskoku i Vinfred Javi čija je primarna disciplina 3000 stiplčejs.

Glasanje se odvija putem društvenih mreža i to će činiti 25% ukupnog uzorka, dok će pored Saveta Svetske atletike koji daje 50% glasova još 25% dati atletičari i atletičarke.

Kojih pet dama je ušlo u uži izbor biće oktroveno 13. ili 14. novembra, dok je ceremonija dodele nagrade zakazana za 11. decembar.

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Vuleta s ponosom slušala Bože pravde, pa se prekrstila i poljubila zlato

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA