Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznati maratonac zbog dopinga zaradio suspenziju u trajanju od 10 godina!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrlo rigorozna kazna

  • 0
Titus Ekiru Foto: Avpics / Alamy / Alamy / Profimedia

Kenijski maratonac Titus Ekiru suspendovan je na deset godina zbog dva pozitivna nalaza na dopingi korišćenja lažne medicinske dokumentacije, objavila je Jedinica za integritet atletike (AIU).

Atletičar koji ima šesti najbolji rezultat svih vremena u maju 2021. bio je pozitivan na zabranjenu supstancu triamcinolon acetonid posle pobede na maratonu u Milanu, međutim nije odmah optužen.

Potom je u novembru iste godine slavio i u Abu Dabiju, i tada je opet bio pozitivan, ali je on tada tvrdio da je to plod legitimnog medicinskog tretmana.

Ekiru je ranije tokom karijere od lekara dobio injekcije sa navedenom supstancom, koja je zabranjena kasnije, 2014. godine jer pomaže sportistima da značajno izgube na težini.

Dokumenti koje je predao AIU bili su lažni, pa je ova organizacija donela rigoroznu odluku. Po četiri godine "popio" je za kršenje antidoping pravila i davanja lažnih dokaza, dok je dve godine zaradio zbog dodatnih otežavajućih okolnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Održana dm ženska trka pod sloganom "Ja to mogu": Pobedu je odnela članica atletske reprezentacije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA