≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šok potresa atletiku: Olimpijski šampion i njegova braća optužili oca za zlostavljanje!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Norveška policija istražuje slučaj

  • 0
Jakob Ingebrigtsen Foto: Tanjug / AP

Olimpijski šampion Jakob Ingebrigtsen i njegova braća Filip i Henrik optužili su oca i bivšeg trenera Gjerta za fizičko nasilje i zlostavljanje u kolumni koja je objavljena u novinama VG. On je negirao optužbe, ali će policija ceo slučaj uzeti u svoje ruke.

Gjertu je nedavno oduzeta mogućnost da bude član ekspedicije Noirveške na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu i Olimpijskim igrama 2024. u Parizu.

- Kada smo prekinuli s Gjertom, mislili smo da ćemo moći rešiti situaciju na miran način, bez spominjanja temeljnih okolnosti. Sada shvatamo da to nije moguće. Ova se stvar toliko rasplamsala i imala je toliko velike posledice da osećamo odgovornost da je raščistimo.

Odrasli smo uz oca koji je bio vrlo agresivan, nadzirao je naše ponašanje, a za vreme našeg odrastanja je koristio fizičko nasilje i pretnje. Još uvek osećamo nelagodu i strah koji je u nama od detinjstva. Nekako smo to prihvatili. Živeli smo s tim i u odrasloj dobi smo krenuli dalje. Barem smo tako mislili.

Ali pre dve godine, ista agresija i fizičko kažnjavanje opet su se pojavili. Bila je to kap koja je prelila čašu. Pre dve godine bilo nam je dosta. Tog trenutka odlučili smo raskinuti s ocem. Tada je takođe postalo nemoguće nastaviti s njim kao trenerom - stoji u kolumni.

Gjert je u izjavi rekao da je imao slabe tačke kao otac, ali da nikada nije zlostavljao svoju decu.

Jakob Ingebrigtsen je Olimpijski šampion iz Tokija na 1500 metara, a na Svetskim prvenstvima u Judžinu i Budimpešti je bio najbolji na 5000, dok je na Evropskim šampionatima na 1500 i 5000 bio prvi 2018. u Berlinu i 2022. u Minhenu. Osvajao je i brojna druga i treća mesta.

Henrik je nekadašnji evropski prvak na 1500 iz 2012. i Helsinkija, dok je Filip u istoj disciplini slavio 2016. u Amsterdamu.

(Telegraf.rs)

Video: Loran Mjuli za Telegraf o Femke Bol, Đokoviću i šta Srbiji treba da bude ispred Jamajke u atletici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA