≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Beogradski polumaraton obara rekorde ove godine! Elzan Bibić cilja državni, a prijavilo se 4.000 takmičara

Vreme čitanja: oko 4 min.

Poprilično lepa zabava očekuje sve

  • 0

Malo vremena je ostalo do početka još jednog Beogradskog polumaratona, koji je na programu 26. novembra, s početkom od 10 časova. Ovo će biti i jedan od najboljih polumaratona, makar sa organizacionog plana, pošto se prijavilo 2.400 trkača.

Start je tradicionalno ispred crkve Svetog Marka u 10 sati, a trčaće se gradskim ulicama u centru Beograda.

U skladu s tim, održana je i konferencija za medije, na kojoj su učestvovali Darko Habuš, generalni menadžer maratona, kao i Mihail Dudaš.

Prvi se svima obratio Darko Habuš.

- Pokušaću da budem sažet u najavi ovog četvrtog izdanja Beogradskog polumaratona koji predstavlja završetak trkačke sezone u Beogradu. Prošle godine smo imali 2400 trkača. Beogradski maraton konstantno priča o brojkama i treba da se dičimo time. Kada smo pravili plan za ovu godinu zajedno sa svim vama pre godinu i po dana, na čemu vam se zahvaljujem što ste bili uz nas i podržali želju da rastemo i razvijamo se na pravi način, sa krajnjim ciljem da trkaču ponudimo kvalitetnu organizaciju događaja i da budu zadovoljni onime što će na ulicama glavnog grada dobiti. Prvi put smo u istoriji Beogradskog maratona po projekciji ispunili dvadeset dana pre samog događaja 4000 takmičara, u odnosu na 2400 prošle godine. To je jedno vleiko bravo za sve nas koji smo godinu i po dana vredno radili i verovali da možemo da napravimo jednu ovakvu trku. Pored trka koje su se desile pre najavljenog polumaratona kada smo probudili želju nekih novih trkača da se pojave na trkama Beogradskog maratona poput nove desetke, Ženske trke. Siguran sam da možemo da očekujemo spektakl narednog aprila na 37. izdanju Beogradskog maratona. - rekao je na početku izlaganja Habuš.

- Disicpline ove godine 26. novembra su 21 i 10, očekujemo jednu lepu zabavu i jednu brzu, elitnu trku. Najavljeno nam je obaranje državnog rekorda na polumaratonu od strane našeg vrhunskog atletičara Elzana Bibića. Trenutni rekord je 62.11 od strane Janka Benše koji je taj rekord postavio pre 25 godina. To će staviti jedan dodatni pečat na kraj ove uspešne trkačke sezone, da se svi zajedno pripremamo za narednu godinu.

- Danas bih pozdravio domaćine ove konferencije pored mene, naše drage prijatelje i pokrovitelje ispred Sava osiguranja gospodina Mijailovića, ispred SAS-a Mihaila Dudaša i ispred humanitarne organizacije "Dečije srce" Katarine Rakić. Da najavimo ono što smo započeli prošle sezone u sklopu jesenjeg izdanja Beogradskog polumaratona, a to je Porodična trka. U junu smo osnovali organizaciju "Heroji Beogradskog maratona", znate koliko značaja pokušavamo da damo onima koji su ispod margine, onima od kojih na neki način okrećemo glavu na neki način. Probaćemo da ih podstaknemo svojim primerom pokažu kako se bori i kako su uzeli stvari u svoje ruke. To su u ovom slučaju deca koja su zapravo uzela stvar u svoje ruke i koja rade u kafiću "Zvuci srca" na Vračaru i sa kojima smo imali jednu lepu radionicu gde smo zajednički nacrtali, odnosno oni su nacrtali kako vide trkača, porodicu, trčanje. To što su nacrtali mi smo aplicirali na pamučne majice. Želja svih nas je da podstaknemo naše partnere i sve druge ljude da pomognu tako što će donirati iznos 1000 i više dinara. Mi ćemo to danas ovde pokrenuti, imaćemo u "Galeriji" kutiju tokom trajanja prijemnog centra pred trku i na sam dan događaja donacijom preuzimate majicu i startni broj, dolazite na trku i podržavate organizaciju "Zvuci srca". U Srbiji je 730 hiljada ljudi sa invaliditetom, tek desetak posto privređuje i pokušavaju. Mislim da mi kao sportisti koji znamo šta znači borba možemo samo da ih podstaknemo. Sve što se bude prikupilo ide njima. Godinama unazad osobe sa invaliditetom uključujemo u trke, pa se uskoro privodi kraju akcija postavljena sprava ispred Sportskog saveza osoba sa invaliditetom na Olimpu.

- Zahvaljujem se još jednom svima vama koji podržavate Beogradski maraton, da nije svih vas ne bismo napravili ono što smo napravili. Mislim da je slogan "Uvek više" pokazuje da zajedno možemo uvek više.

Potom se prisutnima obratio i Mihail Dudaš, direktor Atletskog saveza Srbije.

- S obzirom da svi na neki način delimo iste vizije i ciljeve, a to jeste ovde sa Beogradskim maratonom omasovljene trkačke zajednice u Srbiji, time i zdravije nacije. Izuzetno je veliko zadovoljstvo biti tu. Mogu da kažem da SAS i BG maraton imaju jedno ozbiljno partnerstvo, posebno od kada je Darfko tu i siguran sam da će tako ostati i u budućnosti. Ovde smo da najvimo jednu sjajnu trku koja je podržanja od Sava osiguranja u kojoj svi treba da uzmemo učešće . Zato pozivam sve koji gledaju da se prijave za Porodičnu trku koja ima i humanitarni aspekt. Smatram da je jako važno da svi budemo odgovorni prema tome i da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije. Ove godine na polumaratonu imamo 4000 učesnika što je za 1600 više nego prošle godine, tako da Darko čestitam iz biznis aspekta za sjajan posao. Siguran sam da će i ove godine biit sve uspešno. Pre par dana je Darko bio u Atini i ono što sam video je autentičnost i smatram da sigurno postoji prostora da u Beogradu imamo još autentičnije trke. Svimk učesnicima polumaratona 26. novembra želim svu sreću i lake noge.

Na kraju su pričali i Bojan Mijailović iz Sava osiguranja i Katarina Rakić iz fonaacije "Dečije srce".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA