Vreme čitanja: oko 1 min.

Oskar Pistorijus bi mogao da bude prevremeno pušten iz zatvora nakon novog saslušanja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Atletičar je ubio svoju devojku Rivu Stenkamp pre deset godina

  • 0
Oskar Pistorijus Oscar Pistorius Foto: Profimedia/Alon Skuy/AFP

Južnoafrički atletičar, Oskar Pistorijus mogao bi da prevremeno bude pušten iz zatvora nakon saslušanja na sudu koje treba da se održi u petak piše Asoušiejted Pres.

Prema pisanju ove agencije, Južnoafričko odeljenje za delikvencije će odlučiti o tome da li Pistorijus ispunjava uslove ponovne socijalne integracije.

On se u zatvoru nalazi od 2014. godine nakon što je ubio svoju devojku, Rivu Stenkamp. Prvo mu je suđeno za ubistvo iz nehata nakon što je nekoliko puta pucao kroz zatvorena vrata toaleta u Pretoriji na Dan zaljubljenih 2013. godine.

Nakon toga je presuda podignuta na viši nivo za ubistvo i osuđen je na 13 godina i pet meseci u zatvoru. Iako su se advokati žalili, to je bilo bezuspešno. Svi u Južnoj Africi moraju da odleže barem polovinu svoje kazne pre nego što mogu da apliciraju za raniji izlazak.

Prvobitno je sud napravio grešku, smatrajući da bi mogao da traži izuzeće u avgustu 2024. godine, a zapravo je to mogao da uradi još u martu ove godine. Međutim, čak i kada ga budu saslušali, to ne mora da znači i da će ga pustiti na slobodu, jer se u ozbir uzima mnoštvo faktora.

Ako bude pušten, moći će da radi i živi preko dana i da se vraća u zatvor uveče.

(Telegraf.rs)

Video: Teodora Boberić RADNO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA