≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pistorijus će posle jezivog ubistva biti pušten na slobodu: Čekaju ga "uslovna", terapije besa i društveni rad

Vreme čitanja: oko 1 min.

U zatvoru je proveo šest godina

  • 0
Oskar Pistorijus Oscar Pistorius Foto: Profimedia/SIPHIWE SIBEKO/AFP

Južnoafrički atletičar, Oskar Pistorijus dobio je svoju bitku za slobodu i on će u narednom periodu biti pušten iz zatvora.

Paralimpijac, koji je ove nedelje napunio 37 godina, više puta je odbio da prizna da je bezosećajno ubio Rivu Stinkampu naletu besa, i tvrdio je da je reč o nesreći.

Kako prenosi Dejli Mejl, to da li je Pistorius nemilosrdni ubica ili je napravio strašnu grešku na Dan zaljubljenih 2013. nije bilo razmatrano od strane sudija, koji su mu dozvolili povratak u javni život nakon što su čuli da je proveo više od šest i po godina u zatvoru od svoje kazne od 13 godina.

Ipak, popularni Blade Runner će morati d provede Božić iza rešetaka dok ga psiholozi i socijalni radnici procenjuju pre nego što bude pušten 5. januara 2024. godine.

Predstavnik majke Riv  Stinkamp, izjavio je van saslušanja da će Pistorius morati da prođe kroz društveni rad i "terapiju za rodno zasnovano nasilje".

Rob Metjus, koji je sedeo pored advokata Riv u sudnici,Tart-Hofmajer, rekao je:

- Uslovi su korektivni nadzor. Moraće da pohađa terapiju za probleme sa besom.

Dodao je da Pistorius nije dozvoljeno da napusti okrug Vaterklof, gde će boraviti sa svojim ujakom Arnoldom u raskošnoj vili, a uslovna kazna trajaće do 5. septembra 2029. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA