Vreme čitanja: oko 1 min.

Dragutin Topić iskritikovao Novi Pazar zbog Adema Ljajića, usledila je snažna poruka Elzana Bibića

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Atletičar spustio loptu

  • 1
Elzan Bibić Foto: MN Press / Marko Metlaš

Mnogo bure diglo se prethodnih dana oko dodele nagrada za najbolje sportiste grada Novog Pazara nakon što je priznanje otišlo u ruke fudbalera Adema Ljajića. Među onima koji su smatrali da je Elzan Bibić usled brojnih uspeha koje je postigao zaslužio plaketu našao se i proslavljeni srpski atletičar Dragutin Topić.

Bibić je na Evropskom prvenstvu u Istanbulu osvojio bronzanu medalju u trci na 3000 metara, bio je učesnik Svetskog prvenstva u Budimpešti, pomerio nekoliko nacionalnih rekorda.

Nagrada je pripala ipak fudbaleru Pazara, a Topić je povodom toga na svom Instagramu napisao sledeće:

- Nekako sa setom moram da napišem sledeće: ovaj momak je najbolji atletičar Srbije, osvojio je medalju na prvenstvu Evrope za našu Srbiju, ali to mu nije dovoljno da bude najbolji sportista svog grada. Ima boljih, valjda... Ako je tako, svaka čast laureatima, Za mene si najbolji, no ja sam subjektivan, i slabo poznajem sport.

Elzan Bibić je takođe da svoj komentar, kako bi se tenzija malo spustila istakavši da ne shvata celu situaciju kao svoj neuspeh.

– Vidim da se nekoliko dana vodi polemika oko izbora sportiste u Novom Pazaru. Hvala svima na podršci, međutim, ja ovo ne doživljavam kao razočaranje ili lični neuspeh, znajući koliko su moji rezultati cenjeni i poštovani. Kao što sam naglasio u svojoj objavi, grad Novi Pazar ulaže puno u moj razvoj. Imam veliku podršku od svog grada i ljudi koji vode sport u mom gradu. Možda jedini razlog zbog kojeg nisam proglašen jeste taj što prema kriterijumima matičnog kluba nisam predložen kao kandidat za sportistu grada. Ovim putem bih čestitao svom kolegi Ademu, kao i svim sportistima za osvojene nagrade na izboru za sportistu grada Novog Pazara 2023.

Bibić važi za jednog od najvećih prospekata srpske atletike i od njega u godinama koje slede možemo očekivati da će uspesima nastaviti da donosi radost Srbiji.

(Telegraf.rs)

Video: Bibić posle pobede: Zadovoljan sam trijumfom, jer ovo nije moja disciplina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neso

    30. decembar 2023 | 17:04

    Cekaj hoce li sad svaka oblast u srbiji birati najboljeg sportistu????Ovo treba zabraniti ,mozes da budes najbolji u srbiji ali je i u nekim oblastima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA