≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbija najbolja na tromeču u Beogradu: Državni rekord Topićeve, njenim stopama i muška štafeta

Vreme čitanja: oko 2 min.

Još jedan uspešan dan za srpsku atletiku

  • 0
Atletika, Srbija Foto: Nikola Tomić

U atletskoj dvorani u Beogradu održan je još jedan tromeč, na kojem su učestvovale atletske reprezentacije Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Naša selekcija još jednom je bila najuspešnija, sa ukupno 192 osvojena boda, drugoplasirani su završili Slovenci sa 165,5 bodova, dok su treće mesto zauzeli Hrvati sa 150,5 osvojenih bodova u ukunom plasmanu.

Najbolji rezultat, ostvarila je najbolja mlada atletičarka u Evropi, Angelina Topić, koja je u disciplini skok udalj završila kao prvoplasirana, sa rezultatom 6.57 metara. Topićeva je time, ujedno oborila i državni rekord za starije juniorke koji je pre nje postavila Ivana Španović u mlađim danima. Uz to, ovo je ujedno i najbolji lični rezultat Angeline u dvoranskim uslovima u ovoj disciplini. U okviru iste discipline, Jovana Mićić je završila kao peta, dok je Dunja Sedlaček završila kao šestoplasirana.

Državni rekord oborila je i muška štafeta u disciplini 4x400 metara, ali su i pored toga trku završili kao druga ekipa. Ispred našeg tima bila je selekcija Hrvatske, sa rezultatom 3:13.29, dok su naši atletičari istrčali trku za 3:14.19, a treće mesto zauzeli su Slovenci sa rezultatom 3:19.97.

Zapažen rezultat imala je i mlada Ivana Ilić, koja je u disciplini 60 metara žene, slavila sa vremenom 7.38, dok je Katarina Vreta završila kao šestoplasirana. U istoj disciplini zauškarce, braća Aleksa i Bogdan Kijanović, završili su na drugom i trećem mestu, nakon što je start trke ponovljen četiri puta.

Odličan plasman imala je i Anja Lukić, koja je trku na 60 metara sa preponama završila kao prvoplasirana, vremenom 8.18 sekundi. U istoj disciplini u muškoj kategoriji, slavio je Bogdan Vidojković sa vremenom 7.98, dok je treće mesto zauzeo Mateja Sandić, vremenom od 8.50 sekundi.

Emir Rovčanin je završio na prvom mestu u disciplini skok uvis, preskočivši 2.08 iz prvog pokušaja, dok je u istoj disciplini Teodor Komnenić bio treći sa skokom 2.02 metra.

U bacanju kugle u muškoj kategoriji, najbolji rezultat imao je Asmir Kolašinac, bacivši hitac na razdaljinu od 19.94 metra, dok je iza njega bio Bogdan Zdravković sa hicem od 18.66 metara.

U trci na 3.000 metara u ženskoj konkurenciji, slavila je Milica Tomašević sa vremenom 9:47.01, dok je u uzbudljivom finišu, tri stotinke iza nje ostala Teodora Simović. I u muškoj konkurenciji prve dve pozicije pripale su našim atletičarima, pošto je pobedu odneo Aldin Ćatović sa vremenom 8:25.86, dok je iza njega završio Nikola Raičević koji je bio dve sekunde sporiji.

U disciplini 1.500 metara u muškoj konkurenciji, najbolji je bio Đuro Borbelj, sa vremenom 3:57.14, što je njegov lični rekord, dok je Kabir Ziljkić završio trku kao drugi.

U troskoku u ženskoj konkurenciji, pobedu je odnela Aleksandrija Mitrović, sa skokom od 13.31 metar, dok je trećeplasirana završila Teodora Boberić, skočivši 12.91.

Naše atletičare očekuje kratak predah, a potom se vraćaju takmičenjima, pošto ih već krajem ovog meseca očekuje Balkanijada u juniorskoj konkurenciji, a potom i Miting u dvorani u Beogradu u februaru.

Rezultate svih disciplina možete videti na sledećem linku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA