≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Elzan Bibić o priznanju za najboljeg atletičara za Telegraf: "Počastvovan sam, to će biti samo podstrek..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nadam se da ću opravdati očekivanje i svoja i Saveza"

  • 0

Srpski atletski savez proglasio je najbolje u godini za nama. Atletičari i atletičarke u svim uzrasnim kateogrijama odlikovani su priznanjima u prostorijama kompanije Comtrade za svoje uspehe u 2023.

Najbolji atletičar u seniorskoj kategoriji Elzan Bibić u izjavi za Telegraf istakao je da je prošla zasigurno bila i najbolja godina u njegovoj karijeri.

- Zasigurno jeste, već u martu na Evropskom prvenstvu osvojio sam bronzanu medalju, posle toga oborio sam niz rekorda na 1500 i 3000 metara koji su stari preko četiri decenije. Pre toga je bilo i Evropsko timsko prvenstvo gde sam osvojio dve pobede i doneo maksimalan broj svojoj reprezentaciji. Krajem godine sam istrčao i pobedio na Beogradskom polumaratonu samo nekoliko sekundi od državnog rekorda. Zaista sam počastvovan ovim priznanjem Srpskog atletskog saveza, to će biti samo podstrek za nove izazove u 2024. godini koji me očekuju i nadam se da ću opravdati očekivanje i svoja i Saveza.

U aktuelnoj će imati izazove u Glazgovu, Beogradu, Rimu, Parizu...

- Prvenstvo sveta u Glazgovu u dvorani me očekuje pre svega, to je glavni fokus. Verovatno ću trčati u štafetnoj trci, možda i individualno. Videćemo šta će se desiti tu, pa će posle biti kros kod nas. Prvenstveno ću trčati zato što se kod nas održava i zato ću dati značaj tom krosu. Glavni cilj je Evropsko prvenstvo u Rimu i Olimpijske igre - rekao je Bibić za Telegraf.

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Španović za Telegraf: "Cilj su samo Pariz i Olimpijske igre"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA