≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najlepša atletičarka sveta odbila "bezobraznu" ponudu od šest cifara iako zarađuje svega 700 evra mesečno

S. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U pitanju je novac koji dobija od bavljenja sportom

  • 0
Alisa Šmit Foto: Instagram.com/alicasmd

Kada je 2017. godine proglašena za "najseksi atletičarku sveta" nakon uspeha na Evropskom prvenstvu do 20 godina u štafeti sa svojom Nemačkom i srebrne medalje činilo se da je velika karijera pred njom. Prošlo je sedam godina od tada i osim još jednog štafetnog uspeha u mlađim kategorijama značajnih dostignuća za nju nije bilo.

I pored toga što nije imala previše seniorskih nagrada, Alisa Šmit je uspela da se izbori za svoju poziciju na drugim planovima. Tokom 2020. je angažovana kao fitnes trener Borusije Dortmund, dok je na društvenim mrežama izgradila armiju pratilaca.

Trenutno na Instagramu i TikToku broji više miliona pratilaca koji su joj omogućili i brojne sponzorske ugovore, međutim od same atletike ona se i nije naročito "oparila", prema sopstvenim rečima.

Prema njenim rečima jedna sportska fondacija u Nemačkoj joj plaća svega 700 evra mesečno kao naknadu za njeno učešće u reprezentativnim aktivnostima i to je faktički jedina zarada koju ona ima od atletike. I pored toga u izboru sponzora je selektivna, pa je nedavno odbila jednu "bezobraznu" ponudu.

- Pre dva meseca dobila sam ponudu dobro poznatog brenda, ali ja nisam sto posto iza toga. Ne osećam se komforno sa tim. Ponuda je sadržala šest cifara za čitavu kampanju - rekla je Šmit, ali nije otkrila o kojoj kompaniji je reč.

Ona je ranije govorila da zarada od atletike u Nemačkoj nije dovoljna za normalan život.

- U principu, nije lako većini nemačkih trkača da žive od sporta. Naravno da se može zaraditi novac putem takmičenja. Ipak, većina takmičenja ne donosi nikakav novac. Lično, ne bih mogla da živim samo od tih iznosa, jer za mnoga takmičenja ipak postoje troškovi putovanja i smeštaja, koji nisu uvek pokriveni - rekla je Šmit potom i dodala.

- Većina nas studira uz pola radnog vremena kako bi stvorila drugi izvor prihoda, ili čak ima mini-poslove koje obavljamo usput.

Alisa se inače takmiči u trkama na 400 metara, a na pitanje novinara Bilda da li bi mogla pobedi Kilijana Embapea na toj distanci istakla je da bi verovatno mogla bilo kog fudbalera, ne samo njega.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Alica Ѕchmidt | Track & Field (@alicasmd)

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Alica Ѕchmidt | Track & Field (@alicasmd)

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Alica Ѕchmidt | Track & Field (@alicasmd)

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Španović o Olimpijskim igrama: Moje pete i poslednje, nadam se i najsjajnije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA