≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kolašinac za Telegraf govorio o "penziji": "Punim 40 godina..."

Vreme čitanja: oko 3 min.

Mnogi očekuju da najzanimljiviji segment bude bacanje kugle u muškoj konkurenciji, gde će naš Asmir Kolašinac imati "paklenu" konkurenciju, a među najvećim zvezdama biće Tom Volš, poznati bacač sa Novog Zelanda

  • 0

U utorak će u Beogradu biti održan novi atletski spektakl, s obzirom na to da će ljubitelji "kraljice sportova" imati priliku da uživaju u novom "Belgrade Indoor Meeting-u", koji će se održati u Atletskoj dvorani na Banjici.

Mnogi očekuju da najzanimljiviji segment bude bacanje kugle u muškoj konkurenciji, gde će naš Asmir Kolašinac imati "paklenu" konkurenciju, a među najvećim zvezdama biće Tom Volš, poznati bacač sa Novog Zelanda.

Upravo Kolašinac je u razgovoru za Telegraf izneo svoja očekivanja, ali i najavio mogući odlazak u "penziju".

- Od mene uvek velika. Konkurencija mi je fantastična u bacanju kugle, tako da očekujem da će biti dobri rezultati pre svega. Od sedmorice nas, čak petorica su preko 21 metar ove godine, ja se nadam da ću im se pridružiti. Dobro se osećam, siguran sam da će biti sjajna atmosfera u dvorani, tako da eto, zaista su velika očekivanja od mene - počeo je Kolašinac.

Dotakao se Kolašinac i povrede koju je zadobio u januaru...

- Vi ste i bili na tom takmičenju, kada se to desilo. Tako se pogodilo. Ja sam nažalost zakasnio na takmičenje, došao sam samo deset minuta pre, nisam uspeo dobro da se zagrejem, i desila se povreda. Loš rezultat je bio... Hvala Bogu, vrlo brzo smo reagovali, uz pomoć sjajnih lekara, ja sam se oporavio bukvalno za devet dana. Nastavio sam sa treninzima, ima ta neka mala pauza, ali poslednji treninzi su zaista bili obećavajući i zaista sa nestrpljenjem očekujem sutrašnje takmičenje.

Asmir Kolašinac Foto: Marko Jovanović

Kada je reč o rezultatu, biće fokusiran na lično izdanje...

- Mislim da je to dobra taktika, pogotvo kada sam ja u pitanju. Kroz godine sam se nekako uvek više fokusirao na plasman, pa sam gledao šta konkurencija radi, a bilo je pametnije da se okrenem samom sebi. To ću sutra uraditi, i gledaću da bacim preko 21 metar, pa koji plasman bude.

Najavio je iskusni atletičar i da je mogući kraj takmičarskog dela karijere blizu...

- Postoji mala mogućnost, da ću se takmičiti i naredne godine, zbog jednog drugog razloga, ali definitivno, sezona na otvorenom će biti poslednja za mene. Punim 40. godinu, i ubedljivo sam najstariji bacač, koji je, da kažem, u svetskom vrhu. Problem kod mene nije motivacija, niti bilo šta drugo, već su povrede problem. Ne mogu da treniram intenzitetom kojim sam nekada trenirao, čim pojačam tempo, kao što je bilo u januaru, ja se povredim. To je razlog, zbog kojeg sam odlučio da je možda kraj. Postoji mala mogućnost za narednu sezonu u dvorani. Kada napunim 40 godina, probaću da bacim taj svetski rekord, za veterane od 40, pa na više, koji je 20,40 metara, što je da kažem, još uvek dostižno. Ja sam inače svetski rekorder za veterane od 35 godina, pa na više, to je 21,06... Postoji ta mala mogućnost, ali definitivno sezona na otvorenom će biti poslednja za mene.

Kako sam kaže, konkurencija ga posebno motiviše...

- Zaista me motiviše. Nemam nikakav pritisak da nekog pobedim. To su zaista momci koji su osvajači medalja, olimpijskih, svetskih i evropskih, tako da će mi to sigurno pomoći - podvukao je Kolašinac.

(Telegraf.rs)

Video: Beograd će biti prestonica svetske atletike: "Imaćemo 160 takmičara iz preko 44 zemlje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA