Vreme čitanja: oko 2 min.

Atletski spektakl u Srbiji, Tom Volš poručio: "Želim da oborim rekord Beogradskog mitinga"

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Miting počinje od 15.30 sati, a ovo takmičenje nalazi se na listi svetske serije mitinga i ima srebrni status

  • 0
Belgium Athletics Diamond League Foto: Tanjug/AP

Novozelandski atletičar Tomas Volš izjavio je danas da bi voleo da obori rekord Beogradskog mitinga u bacanju kugle.

Deveti po redu "Belgrade Indoor Meeting" biće održan sutra u Atletskoj dvorani na Banjici, a na njemu će učestvovati 160 takmičara iz preko 44 zemlje.

Miting počinje od 15.30 sati, a ovo takmičenje nalazi se na listi svetske serije mitinga i ima srebrni status.

Volš je istakao da će pokušati da sruši rekord mitinga, koji je do sada držao Filip Mihaljević iz Hrvatske.

- Biće ovo sjajno takmičenje između Balkanaca i Komonvelta. Biće uzbudljivo videti ko će pobediti. Veoma sam uzbuđen da bacam kuglu u Beogradu. Volim takmičenja u ovom gradu, energiju, publiku. Bacanje kugle je teška disciplina. Pružićemo pravi šou, nadam se da ću u Beogradu da oborim rekord Filipa Mihaljevića - rekao je Volš na konferenciji za medije u Beogradu, preneo je Srpski atletski savez (SAS).

Direktor "Belgrade Indoor Meeting-a" Mihailo Dudaš izjavio je da je siguran da će miting u Beogradu da opravda sva očekivanja.

- Imamo borbu između zemlje Komonvelta i naše zemlje, Novog Zelanda... Takođe i u ostalim disciplinama imamo sjajne atletičare, Milica će pokušati da odbrani titulu u skoku udalj. U drugim disciplinama imamo odlične predstavnike iz Srbije i ostalih zemalja. Siguran sam da ćemo opravdati sva očekivanja. Hvala gradu Beogradu, Ministarstvu sporta, našim sponzorima, bez njih ovo ne bi moglo da se organizuje na ovakvom nivou. Najvažnije je da svi atletičari imaju osmeh na licu, da uživamo u atletičkoj eliti u Beogradu - rekao je Dudaš.

Srpski atletičar Asmir Kolašinac je rekao da bi ovo moglo da bude i njegovo poslednje takmičenje u Beogradu.

- Ovo takmičenje će biti na jedan način posebno, s obzirom da sam u 39. godini i punim 40. Postoji mogućnost da je ovo moj poslednji miting u Beogradu. Potrudiću se da za kraj budem najbolji, s obzirom na konkurenciju koju imam, neću imati pritisak oko plasmana, već ću gledati na svoj rezultat. Imao sam manji problem početkom januara, ali sam ga sanirao. Jedva čekam sutrašnji miting. Ovo će biti najjača disciplina na mitingu. Očekujem da Tom Volš prebaci 22 metra, a da ja budem na nivou i dođem do 21 metra - naveo je Kolašinac.

Milica Gardašević je obećala da će sutra pokušati da dosegne do svog ličnog rekorda u skoku udalj.

- Branim titulu i radujem se takmičenju pred domaćom publikom. Pozivam navijače da dođu u da podrže sve takmičare, daćemo sve od sebe. Dobra je uvertira za EP u Glazgovu i za Olimpijske igre. Ne mogu ništa da najavljujem, ali pokušaću da priđem svom ličnom rekordu - istakla je Gardašević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA