≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dudaš ponosan na srpsku atletiku i rekord na Banjici: "Možemo da očekujemo napredak"

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rekordan broj takmičara iz inostranstva je u Atletskoj dvorani

  • 0

Sportski direktor Srpskog atletskog saveza, Mihail Dudaš, istakao je da je organizacija devetog po redu Belgrade Indoor Meeting-a dosad najbolja, uz efekte koji će publici dodatno da znače, kao i da je pomerena granica kada je u pitanju broj takmičara.

- Ovo je deveti po redu, deseti po redu će biti jubilarni, što je nama izuzetno važno. Ovoga puta smo pokušali da unapredimo neke efekte, koji znače za publiku, a napravili smo i pomak i u broju internacionalnih takmičara, imamo učesnike iz 45 zemalja, naredni će biti jubilarni i sigurno ćemo dodati još bolje efekte i još bolje atletičare i podići ćemo sve na još viši nivo - rekao je Dudaš, koji se osvrnuo i na organizaciju Svetskog prvenstva u krosu.

- Pripreme traju već uveliko, mesecima unazad. Sektor koji se time bavi priprema to, mi smo pokazali da možemo da budemo sjajni domaćini 2017. na EP u dvorani i 2022. na Sp u dvorani, tako da sam siguran da će Svetsko prvenstvo u krosu proći mnogo dobro - rekao je sportski direktor SAS.

Na kraju je upitan i o reizboru rukovodstva Srpskog atletskog saveza, koje je dobilo poverenje još četiri godine.

- Možemo da očekujemo napredak kao i u prethodnim godinama. Izuzetno mi je drago što je ostala ista ekipa, očekuju nas velika takmičenja, kako ove, tako i sledeće godine i zato je bitno da postoji stabilnost, a ona postoji i u kvantitetu i u kvalitetu atletičara i siguran sam da ćemo baš zbog toga imati još bolje rezultate - zaključio je Mihail Dudaš.

(Telegraf.rs)

Video: Jevrosimović najavio lepe vesti za srpsku atletiku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA