Vreme čitanja: oko 1 min.

Legendarni atletičar i bivši dvostruki svetski šampion najavio kraj karijere

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osvojio je četrnaest medalja sa najvećih takmičenja

  • 0
David Štorl Foto: SOEREN STACHE / AFP / Profimedia

Nekadašnji svetski šampion u bacanju kugle David Štorl najavio je da će u petak završiti profesionalnu karijeru! To će učiniti u Lajpcigu nakon završetka nacionalnog dvoranskog prvenstva.

Štorl je prvu titulu svetskog šampiona na otvorenom osvojio 2011. u Južnoj Koreji u gradu Daegu kada je postao najmlađi svetski šampion u istoriji ove discipline. Titulu je odbranio na u Moskvi, dok je dve godine kasnije na planetarnom šampionatu u Pekingu osvojio srebro. Na Svetskim prvenstvima u dvorani osvojio je tri srebrne medalje (2012, 2014. i 2018. godine).

On je na EP na otvorenom osvojio tri zlatne medalje i jedno bronzano odličje, a sa EP u dvorani ima jedno zlato, dva srebra i jednu bronzu. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. stigao je do srebrnog odličja, pa je sa najvećih takmičenja odneo ukupno četrnaest medalja!

- Vrlo sam zadovoljan, ostvario sam puno toga. Bilo je lepo, jer sam imao mnogo prilika i osećao se slobodnim - izjavio je Štorl čiji je lični rekord 22,20 metara.

On je u poslednje dve godine imao dosta problema sa povredom leđa.

- U nekom trenutku sam osetio da je rizik neproporcionalan u odnosu na dobitak - dodao je Štorl, koji je na EP u dvorani u Beogradu osvojio bronzu 2017. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Tom Volš oborio rekord mitinga u Beogradu, pa poručio: Želim da osvojim Olimpijske igre, vratiću se

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA