≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zbog ovih fotografija joj je uništena karijera: 17 godina kasnije izgleda neverovatno uz sportistu milionera

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poslednji put je uslikana u javnosti na Rajder Kupu 2023. godine, kada je kao specijalni gost nastupao i Novak Đoković

  • 4
Alison Stouk Foto: Jose Carlos Fajardo / Zuma Press / Profimedia

Alison Stouk je bila internet senzacija kada su na internetu i u medijima objavljene njene fotografije sa takmičenja kada još nije napunila 18 godina.

Bila je jedna od najtalentovanijih atletičarka u disciplini skok s motkom, ali nije uspela da se izbori sa iznenada stečenom slavom, nakon što je uslikana na jednom koledž takmičenju kada još nije bila ni punoletna.

Ova američka tinejdžerka postala je seks simbol u svojoj zemlji preko noći, kada je sportski bloger Vit Leder u svom blogu objavio njene fotke uz komentar "jedva legalno - skok s motkom je seksi".

Fotograf koji je napravio fotografije zapretio je tužbom vlasniku sajta Metu Afordu, ali je bilo kasno. Fotografije su se masovno proširile po internetu i Alison Stouk je postala najtraženiji pojam na Guglu u to vreme. Zadrpavali su je porukama, svima je fokus bilo njeno telo i lepota, nikoga više nisu interesovali njena karijara i rezultati.

Njene fotografije su objavili Vašington post, Los Anđeles Tajms, Njujor Tajms, Sidnej Morning Herald, Špigel, CBS...

Alison je sa 16 godina imala rekordan skok u Americi za svoj uzrast, ali posle svega što joj se izdešavalo, život joj se potpuno promenio, a karijera je bila na ivici gašenja.

Pokušala je da se vrati i da izbori Olimpijske igre 2012. godine, ali nije uspela.

Postala je zaštitna lica nekoliko brendova i bila je model Najka, Inc-a, Atlete i Unikla. Ipak, pošto je bila nekoliko godina ispod 30 na rang listi američkih skakačica s motkom, 2017. godine je završila karijeru.

Tada je uplovila u vezu sa poznatim golferom Rikijem Faulerom. Godinu dana kasnije su se verili, a 2018. su se venčali, a 2021. godine dobili su ćerku Maju.

Fauler je kao golfer bio mnogo uspešniji nego što je to bila Alison u atletici. Od zarade u golfu postao je milioner i procenjuje sa da je "težak" oko 60 miliona dolara samo od zarade o golfa.

Zanimljivo je i da je Alison često sa njim na turnirima, a bila je i na Rajder kupu 2023. godine, koji je naprestižniji turnir u golfu, a na kojem je te godine bio i Novak Đoković kao specijalni gost.

Tada je i poslednji put uslikana u javnosti i blistala je uz svog dragog, koji joj je često na nekim turnirima i pokazivao tehniku oko držanja palice i ubacivanja loptica u rupu.

Sada, 17 godina kasnije od kako su njene fotografije preplavile internet, Alison je uspešna porodična žena, ostvarena kao majka i blista uz svog supruga kome je najveća podrška.

(Telegraf.rs)

Video: Najlepša sportistkinja sveta u Beogradu: Svi su zanemeli kada se Nemica pojavila

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    15. februar 2024 | 17:56

    Prelepa je, treci put ulazim da pogledam slike.

  • Paja

    15. februar 2024 | 19:26

    Podseca na Dzenifer Bils.

  • Zeljko

    16. februar 2024 | 06:32

    Daj da i meni neko ovako unisti zivot. Zastitno lice Najka, Uniqlo.... udala se za jos uspesnijeg, mladog milionera..... Naucio je kako se drzi palica i ubacuje u rupicu. Sta joj fali?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA