≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mladu atletičarku u kolicima izneli iz hale: Na bizaran način doživela tešku povredu

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U pitanju je ruptura Ahilove tetive

  • 0
Marija Visente Foto: François-Xavier MARIT / AFP / Profimedia

U prvoj jutarnjoj sesiji na ovogodišnjem izdanju Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici u Glazgovu nije bilo mnogo finalnih borbi, međutim videli smo puno uzbuđenja.

Jedna od kvalifikacionih grupa u trci na 400 metara kod dama završena je sa izjednačenim vremenom čak tri atletičarke, a pažnju je privukao i petoboj, ali ne u toliko lepom svetlu.

Španska takmičarka Marija Visente prvu fazu na 60 metara prepone okončala je kao prvoplasirana u poretku, međutim na skoku uvis sve je pošlo po zlu.

Prve dve visine preskočila je uspešno, međutim zapelo je na 173 centimetra, pošto je prilikom drugog pokušaja doživela tešku povredu.

Visente se zatrčala i tom prilikom se uhvatila za nogu i od bola legla na strunjaču. Koleginice su prišle da provere da li je sve u redu, međutim Španjolka je bila prinuđena da se povuče sa takmičenja jer je doživela tešku povredu Ahilove tetive.

Usled težine povrede ona je u kolicima morala da napusti teren "Emirejts Arene" i tako je zapečatila prognoze koje su bile na njenoj strani kada je u pitanju bila borba za medalje, iako ima svega 22 godine.

(Telegraf.rs)

Video: Obišli smo velelepnu arenu u Glazgovu: Koštala 140 miliona, deo posvećen legendi koja boluje od raka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA