≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ogroman uspeh! Angelina Topić peta na Svetskom prvenstvu u Glazgovu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki rezultat!

  • 12
Angelina Topić, Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici Glazgov 2024 Foto: Marko Jovanović

Srpska atletičarka Angelina Topić završila je kao peta na svetu u disciplini skok uvis, na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu!

To je za dva mesta bolji rezultat u odnosu na svetsku smotru na otvorenom u Budimpešti i još jedan sjajan rezultat za mladu atletičarku.

Prve kandidatkinje za podijum Jaroslava Mahučik i Nikola Olislegers su takmičenje započele tek od 1.92 odnosno 1.88, dok je Amerikanka Vašti Kaningem odustala, pa se na starti u nadmetanja pojavilo ukupno deset takmičarki.

Uspešno je rekorderka države započela takmičenje sa prve visine i preskočila 1.84 metra iz prve. Jedino je Rumunka Danijel Stančiu tu završila takmičenje.

Na 1.88 je bilo malih poteškoća, pa je Angelina iz druge uspela da se domogne sledeće visine, dok su tri rivalke to učinile iz svog prvog pokušaja. Julija Levčenko iz Ukrajine je otpala.

Prve dve favoritkinje su nastavile da dominiraju, zajedno sa Apostolovski iz Slovenije, koja je dalje prošla bez obaranja. Kristina Hosnel je to uradila iz drugog pokušaja, a Topićeva konačno iz trećeg na 1.92.

Tada je bilo jasno da je obezbedila plasman među najboljih šest pošto su Grkinja Tatjana Gusin i Nadežda Dubrovitskaja iz Kazahstana ispale iz trke.

Ipak, u nastavku Angelina nije preskočila 1.95 iz prvog pokušaja, te je odmah napala 1.97. Međutim, i na toj visini dva puta je oborila, te je takmičenje završila kao peta na svetu.

Zlatna medalja pripala je Nikoli Olislegers iz Australije kojoj je za tako nešto bilo dovoljno 1.99, dok je Jaroslava Mahučik iz Ukrajine osvojila srebrnu medalju sa preskočenih 1.97. Lia Apostolovski iz Slovenije se okitila bronzom.

(Telegraf.rs)

Video: "Tek je početak sezone, nije mogla bolje krenuti": Topić za Telegraf posle obaranja državnog rekorda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stela

    1. mart 2024 | 22:27

    Bravo za Angelinu! Ona je tek na pocetku karijere a vec je pokazala da ce biti nasa sjajna sportiskinja❤️!

  • Bravo

    1. mart 2024 | 23:14

    Napred samo i bices najbolja❤⭐

  • Darosava

    1. mart 2024 | 23:16

    Nama nisu potrebni neprijatelji. Koliko ih imamo mogli bi biznis učiniti prodajući ih drugim državama da tamo šire mržnju. Taman da nešto na njima zaradimo i popunimo rupe u budžetu koliko smo izgubili na nedostatku stočnog fonda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA