Vreme čitanja: oko 1 min.

Leike je jedna od najlepših atletičarki sveta i boriće se za zlato na SP

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ipak, nije favorit

  • 2
Leike Klaver Printskrin: Instagram/liekeklaver/Marko Jovanović

Za sve neutralne ljubitelje atletike radosna je vest da se jedna od najlepših takmičarki na Svetskom prvnstvu u Glazgovu, Leike Klaver, plasirala u finale i da će je barem još jednom gledati na stazi!

Holanđanka je u petak bila sjajna u trci na 400 metara i sa vremenom 51.18 bila je najbolja u svojoj polufinalnoj grupi. Međutim, u finalu će morati da pruži i više od maksimuma ukoliko želi da savlada sunarodnicu Femke Bol.

Opet, s druge strane, titula najlepše holandske atletičarke može komotno da ide na adresu devojke koja se specijalizovala za trke na 200 i 400 metara, dok je medalje osvajala i kao član štafete.

Od 2018. je krenula sa seniorskim nastupima, da bi prvu medalju na velikim takmičenjima osvojila 2021. kao članica holandske štafete koja je uzela zlato na EP.

Potom sledi strmoglav rast i nekoliko zlatnioh i srebrnih medalja na EP i SP, uglavnom kroz štafetu, dok je prošle godine u Turskoj uzela srebro na 400 metara (EP) i zlato na Evropskim igrama u Poljskoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA