≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od fudbala odustao nakon korone, pa završio u kolicima tokom trke Bibića: Tragična završnica za Britanca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ni Sara Hili nije prošla mnogo bolje

  • 0
Kalum Elson Foto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Atletiku volimo zbog svih onih lepih momenata, obaranja rekorda i postavljanja velikih rezultata, međutim, baš kao i druge sportove i nju čine oni trenuci koje manje volimo.

Tako su završnicu prvog dana Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici obeležila dva pada u trkama na 1500 metara.

U muškoj konkurenciji to se dogodilo baš u kvalifikacionoj grupi Elzana Bibića, koji je takmičenje završio na četvrtom mestu, jednom ispod potrebnog rezultata za plasman u finale.

Britanski srednjeprugaš Kalum Elson je otprilike na sredini trke "otpao" posle vrlo nezgodnog pada. Tom prilikom doživeo je i povredu zbog koje je izveden sa staze i kolicima ispraćen do ambulante.

Tragičan završetak momka koji ima 25 godina krije vrlo interesantnu priču, pošto je do pre samo nekoliko godina on nastupao u mlađim selekcijama Lids junajteda.

Momak koji podržava popularne "paunove" je tokom pandemije koronavirusa shvatio da neće nikada postati profesionalac, zbog čega mu je pala na pamet ideja da redovno izlazi napolje na trčanje, što se kasnije pretvorilo u njegovu opsesiju.

Na Svetskom prvenstvu na putu u Rigi 2023. godine je osvojio srebro, a sada je prvi put bio učesnik velikog atletskog takmičenja u dvorani. Nedavno je postavio i peti najbolji rezultat ikada na 1500 metara u istoriji Velike Britanije.

Još jedan pad dogodio se kod dama i to neposredno pred ciljnom linijom, kada je Irkinja Sara Hili pala nakon kontakta sa Birke Hejlom iz Etiopije.

Vodila je dosta dugo pre toga, međutim na kraju je vidno izgubila balans, ali ni žalba nije promenila odluku, pa su rezultati zvanično registrovani.

(Telegraf.rs)

Video: Angelina Topić posle osvajanja petog mesta: "Što se kaže rušila sam čarapom, ali polako se penjemo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA