≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Femke Bol je vladarka atletike! Oborila svoj svetski rekord drugi put u 15 dana

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Carica "kraljice" sportova

  • 0
Femke Bol, Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici Glazgov 2024 Foto: Marko Jovanović

Ako neko trenutno dominira nekom od sprinterskih disciplina u obe kategorije onda je to Femke Bol! Holanđanka je nastavila svoj sjajan niz rezultata na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu oborivši planetarni rekord!

U trci na 400 metara je sa vremenom 49.17 sekundi pomerila sopstvenu granicu postavljenu pre petnaestak dana na nacionalnom šampionatu svoje zemlje.

U direktnoj borbi sa zemljakinjom Leike Klaver pobedila je za skoro sekund (50.16) dok je bronzana medalja pripala Aleksis Holms iz SAD sa rezultatom 50.24.

Bol je još jednom svetu pokazala koliko je psihički snažna ličnost i nastavila je sa setvom medalja nakon pada pred ciljnom linijom u štafeti na 400 metara na SP u Budimpešti.

U Mađarskoj je osvojila zlato na istoj distanci sa preponama, zatim i u štafetnoj trci sa preprekama Holandiji donela prvo mesto.

Kod muškaraca se dogodilo iznenađenje pošto je na istoj distanci Aleksander Dum iz Belgije oborio nacionalni rekord i sa 45.25 za devet stotinki bio bolji od favorita iz Norveške Karstena Varholma. Bronza je pripala Jamajkancu Rašinu Mekdonaldu sa vremenom 45.65.

(Telegraf.rs)

Video: Loran Mjuli za Telegraf o Femke Bol, Đokoviću i šta Srbiji treba da bude ispred Jamajke u atletici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA