≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Milica Gardašević posle uspeha karijere na SP: "Biti šesti na svetu nije najgora stvar"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gardaševićeva je dve serije pre kraja imala i bronzu u džepu sa skokom 6.74, ali je zbog svega četiri centimetra pala na šesto mesto

  • 0

Srpska atletičarka Milica Gardašević ostvarila je veliki uspeh, pošto je takmičenje na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu završila na šestom mestu.

Gardaševićeva je dve serije pre kraja imala i bronzu u džepu sa skokom 6.74, ali je zbog svega četiri centimetra pala na šesto mesto.

Ona je nakon uspeha karijere na Svetskim prvenstvima iznela svoje utiske.

- Kul. Nije sjajno, nije idealno naravno,ali nije loše. Biti šesti na svetu nije najgora stvar. Zapravo, ovo je bilo moje prvo seniorsko finale na Svetskim prvenstvima, i moj najbolji rezultat u sezoni, 6.74. Bronzana medalja je bila 6.78, tako da smo se baš borile za tu bronzu. Šta sad... Šta je, tu je. Svakako lep kraj sezone, i neka dodatna motivacija za pripremni period. Ima tu naravno stvari o kojima treba da pričam sa timom, da se popravi. Svakako je tu bilo sitnih grešaka, ali o tome nećemo sad - počela je Gardaševićeva.

Kako sama kaže, značiće joj ovo iskustvo...

- Svako iskustvo znači, to je činjenica. Nadam se da će značiti mnogo, nećemo uzimati veliku pauzu, to jest, ja, nego ću krenuti vrlo brzo pripremni period, pošto će letnja sezona zaista biti baš dugačka. Imamo Evropsko prvenstvo, imamo Olimpijske igre, na kojima se nadam da ću beležiti još bolje rezultate, tako da, idemo dalje. 

Prokomentarisala je Milica i sukob njenog trenera sa obezbeđenjem.

- Nisam to videla. Često se to dešava. Kad su dvoranska prvenstva, mnogo manje ima mesta za sedenje, treneri bi trebali da dobiju odvojene propusnice, da budu bliže sa nama, jer ipak imamo neku komunikaciju. Dogodi se situacija da prosto ljudi žele da navijaju, naravno nagnu se na ogradu, što je poptuno okej i potpuno normalno. Remete možda trenere, ali čini mi se da nije bilo ništa strašno.

Što se ciljeva za naredni period tiče...

- Ja mislim da ptice na grani znaju odgovor na ovo pitanje. Neću ga menjati, tako da, uvek očekujem od sebe da dam svoj maksimum. Danas je to bilo 6.74, nadam se da će na leto to biti malo dalje... U svakom slučaju, svi mi treniramo za visok plasman, i za dalek rezultat, i za to se uvek borim, tako da, videćemo - podvukla je Milica.

(Telegraf.rs)

Video: Angelina Topić posle osvajanja petog mesta: "Što se kaže rušila sam čarapom, ali polako se penjemo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA