Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo koliko novca je zaradila Milica Gardašević osvajanjem šestog mesta na Svetskom prvenstvu

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Suma bi morala biti veća

  • 1
Milica Gardašević, Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici Glazgov 2024 Foto: Marko Jovanović

I u drugom finalu srpskih atletičarki na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu videli smo veliki potencijal i samo delić onoga što tek može da ispliva na površinu.

Veliko šesto mesto osvojila je Milica Gardašević u skoku udalj rezultatom od 6.74 metra postavljenim u četvrtoj seriji. Tako je došla do najboljeg ostvarenja u seniorskoj karijeri na planetarnim takmičenjima, pošto do sada nikada nije bila niti u finalu.

Nije bila posle takmičenja do kraja zadovoljna, što je nekako normalno kada u momentu imate bronzu u džepu, ali je bila i svesna da je ovo veliki korak za nju.

Pa ipak, uspeh novčano nije ispratio na valjani način verovatno ni pobednicu, samim tim ni ostale atletičarke, pa je tako Gardaševićeva osvojila simboličnu sumu novca.

Ona je ostvarila pravo na nagradu u iznosu od 4000 dolara, što je zaista, složićete se, mizerna suma za nekoga ko je šesti na svetu u "kraljici" sportova.

Svetska atletika je odredila za sve osvajače zlata na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu po 40.000 dolara, drugoplasiranima sleduje 20.000, dok su nagrade do šestog mesta 10.000, 8000, 6000 i 4000 dolara.

Za obaranje svetskog rekorda dodeljuje se 50.000 dolara, dok ukupan nagradni fond iznosi 2.464.000 dolara.

(Telegraf.rs)

Video: Gardaševićevoj izmakla medalja na Svetskom prvenstvu, ali je napravila rezultat karijere

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA