≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodirivao rivala po zadnjici prilikom predaje štafete: Istorijska situacija o kojoj se govori nakon SP!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postavlja se pitanje da li je ovo imalo uticaja na krajni rezultat

  • 0
Aleksander Dum i Kristofer Bejli Foto: Printskrin / X / travuismillerx13

Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici završeno je u nedelju u Glazgovu i još jednom su Amerikanci kao najbolja nacija okončali šampionat. Sa 20 medalja, od čega su 6 bile zlatne, bili su ispred svih drugih zemalja, a interesantno je to što je Belgija bila druga sa četiri.

Tri su ipak bile one najsjajnije što osim ove dve selekcije niko više nije ostvario, međutim sve je moglo biti drugačije da je štafeta SAD opravdala očekivanja.

Džakori Paterson, Metju Boling i Noa Lajls su nakon prvih 1200 metara u disciplini 4x400 imali pristojnu razliku, međutim preokret je usledio u završna dva kruga, kada je Aleksander Dum došao do drugog zlata na ovoj distanci, pošto je slavio i u pojedinačnoj konkurenciji.

Tamo je srušio Norvežanina Karstea Varholma uz nacionalni rekord, a sada istrčao čak i ispod 45 sekundi i tako Belgiju postavio na sam svetski vrh.

Priča si i tek će se pričati o tome kako je poslednji segment trke započet! Prema snimku koji se pojavio na društvenim mrežama, Dum je evidentno ometao Bejlija prilikom pripreme i preuzimanja štafete.

U videu zapisu se vidi kako u nekoliko navrata dodiruje rivala po zadnjici i donjem delu leđa, dok Amerikanac pokušava da se odbrani.

Pitanje je da li je ovo zaista uticalo na krajni rezultat, jer je Aleksander pretekao Kristofera tek u samom finišu, međutim moguće je da će upravo situacija primorati čelnike Svetske atletike da promene pojedina pravila, kao što su to učinili u slučaju skoka udalj.

(Telegraf.rs)

Video: Obišli smo velelepnu arenu u Glazgovu: Koštala 140 miliona, deo posvećen legendi koja boluje od raka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA