≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je zbog ovoga potrebno promeniti pravila atletike? Još jedna situacija uzdrmala javnost nakon SP

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nezahvalno, ali za sada je jasno šta se čini u ovim slučajevima

  • 1
Ejma Pipi i Čaroki Jang Foto: Printskrin / X / trackspice

Završetak Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici označava i kratku pauzu u sezoni "kraljice sportove" nakon koje počinju takmičenja na otvorenom, ali se utisci još uvek sabiraju posle takmičenja u Glazgovu.

Pisali smo o tome da je glavna junakinja šampionata svakako Femke Bol, jedina dama koja je osvojila dve medalje - u trci na 400 metara i u štafeti 4x400. Reprezentativnu trku je obeležila i jedna diskvalifikacija, nakon koje se povela dilemika.

Po završetku SP na društvenim mrežama se pojavio snimak koji pokazuje čitavu situaciju koja je dovela do toga da Jamajka nema plasman.

Čaroki Jang je pored rivalki i bila pri samom vrhu, međutim Ejma Pipi je u jednom momentu izbila štafetu iz ruke i tu je bio kraj za karipski tim. Naravno, tu nije bilo namere, međutim postavilo se pitanje šta Svetska atletika treba da radi u ovakvim situacijama.

Da li takmičarka iz Jamajka mora imati odgovornost da drži čvršće štafetu ili je ovo situacija u kojoj bi atletičarka iz Britanije trebalo da snosi kaznu?

Mišljenja su bila podeljena, ali pravila su za sada jasna. Bilo kakav incident ovakve prirode diskvalifikuje samo takmičarku kojoj je štafeta ispala.

(Telegraf.rs)

Video: Obišli smo velelepnu arenu u Glazgovu: Koštala 140 miliona, deo posvećen legendi koja boluje od raka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    7. mart 2024 | 11:33

    Atletika prednjači sa glupim pravilima iz praistorije ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA