≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svetsko prvenstvo u krosu je pred vratima: U Parku prijateljstva predstavljene medalje za spektakl u Beogradu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dvadesetak dana ostalo je do šampionata

  • 0
Promocija medalja Svetskog prvenstva u krosu Beograd 24 Foto: Marko Jovanović

Beograd će nakon organizacije Evropskog prvenstva u krosu, Svetskog i Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici biti domaćin i Svetskog šampionata u krosu 30. marta i tako još jednom postati prestonica "kraljice sportova".

Biće to prvo veliko planetarno takmičenje nakon Glazgova i najbolji sportisti širom sveta boriće se za najviše pozicije.

Tim povodom je u "Parku prijateljstva" na Novom Beogradu kraj "Večne vatre" održana promocija medalja, koje su prema rečima organizatora, ali i ljudi iz Svetske atletike najbolje do sada za ovakvu vrstu događaja.

Na promociji su organizovane trke za najmlađe, a pobede su upisale dve devojčice i još jednom smo videli da je potencijal srpske atletike ogroman.

Događaju su prisustvovali i predsednik Lokalnog organizacionog komiteta Slobodan Branković, kao i najbolji srpski srednjeprugaš Elzan Bibić, koji je najboljoj deci dodelio odličja.

Atletičar iz Novog Pazara se obratio medijima.

- Zahvalan sam našoj organizaciji i svima koji su deo ovog puta sa mnom. Hvala vam na podršci i veri u nas, atletičare. Neka nam ova godina donese mnogo uspeha, i neka svaka trka bude korak ka novim visinama. Hvala vam - rekao je Bibić.

Slobodan Branković je istakao značaj ovog događaja za srpsku atletiku.

- Danas smo se okupili ovde kako bi vam otkrili medalje Svetkog prvenstva u krosu koje će se održati za tri nedelje upravo na ovom mestu. Već u ponedeljak kreću radovi u Parku prijateljstva, a za sedam dana ovaj prostor nećete moći da prepoznate. Ove medalje nisu samo komad metala već simbol truda, strasti i predanosti svakog takmičara koji će se suočiti s izazovima na stazi. Svaka od njih nosi sa sobom priču o treninzima, odlučnosti i neizmernom trudu koji je uložen kako bi došli do njenog osvajanja - istakao je Branković i dodao:

- Srpski atletski savez je u protekloj deceniji organizovao mnoštvo takmičenja, od koji su svakako najznačajnija Evropsko i Svetsko u dvorani, na kojima smo se uvek trudili da budemo unikatni i savršeni u svim sektorima organizacije pa tako i u domenu medalja.

Podsetimo, na Svetskom prvenstvu u krosu učestvovaće preko 1000 takmičara iz čitavog sveta u seniorskoj i juniorskoj kategoriji za muškarce i žene, kao i u mešovitoj štafeti.

(Telegraf.rs)

Video: Gardaševićevoj izmakla medalja na Svetskom prvenstvu, ali je napravila rezultat karijere

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA