≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slobodan Branković: "Organizujemo tri Evropska prvenstva tri godine zaredom"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrhunski rad našeg Atletskog saveza, na koji trebamo biti ponosni...

  • 0

Na konferenciji za medije koja je održana povodom produženja ugovora između Atletskog saveza Srbije i kompanije "Voda Voda" bio je i Slobodan Branković.

Predsednik LOK-a za Svetsko prvenstvo u krosu komentarisao je predstojeća prvenstva koja će biti organizovana.

- Organizujemo Evropsko prvenstvo za veterane u dvorani 2026. godine, Evropsko prvenstvo u aprilu mesecu 2027. godine za trčanje na putu, gde je u subotu trčalo 30.000 takmičara. Kruna svega je 2028. godina i Evropsko prvenstvo za seniore na novom Nacionalnom atletskom stadionu.

Uskoro počinje i treće po veličini Svetsko prvenstvo...

- Ostalo je manje od desetak dana do početka koje je treće po veličini od svetskih takmičenja. Mi u dve godine organizujemo drugo Svetsko prvenstvo, to nas čini najboljim savezom na svetu. Beograd će imati priliku da ugosti neke od najboljih takmičara sveta, neki od najboljih takmičara na čelu sa Elzanom Bibićem se takmiče tu.

Najavio je da će Srbija izaći sa juniorskim timovima, a Elzan Bibić na štafeti kao najbolji naš takmičar.

- Teško je očekivati u takvoj konkurenciji da naši atletičari uđu u trku za medalju. Mi ćemo ući sa juniorskim timovima, da vide gde su u toj konkurenciji. Elzan Bibić će biti u štafeti kao naš najbolji takmičar, ako budu među 10, moglo bi da bude zanimljivo. Ali najbolja promocija je što će prenos ići u 50 zemalja sveta i što ćemo imati promociju atletike.

(Telegraf.rs)

Video: Jevrosimović samouveren za OI u Parizu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA