≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čovek koji je prozvao NBA ligu preti Juseinu Boltu: "On je najbrži ikada, uskoro ću to biti ja"

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Samouverenost na visokom nivou

  • 2
Noa Lajls Foto: Tanjug / AP

Uspeo je Noa Lajls u Budimpešti da učini nešto što nije niko još od Juseina Bolta, kompletirao svetska zlata na 100, 200 metara i štafeti 4x100, zaradio zaslužena poređenja sa legendarnim Jamajkancem, ali sada je možda u izjavi i previše poleteo.

Osvajač bronzane medalje iz Tokija 2021. sada ima 26 godina, čini se najbolje doba za jednog atletičara i poprilično je samouveren da može da obori "neoboriv" rekord.

U razgovoru za CNN on je izjavio da će to učiniti.

- On je najbrži čovek koji je to uradio i uskoro ću to biti ja.

Dodao je da je u dvoranskoj sezoni učestvovao kako bi poboljšao svoj performans na 100 i 200 metara. Njemu je inače u Glazgovu izmaklo zlato, pošto je od njega bio brži zemljak iz SAD Kristijan Kolman.

- Izuzetno sam uzbuđen da vidim kako će to izgledati napolju. Zbog toga, samopouzdanje samo raste i raste. Izaći ćemo napolje i jednostavno uživati u tome - takođe je rekao, dodavši da su prošle tri godine za njega bile samo izgradnja.

On je prošle godine u Budimpešti istrčao 100 metara za 9.83 sekunde, što je njegov lični rekord i petnaesti rezultat svih vremena. I dalje, čini se, dosta daleko od Boltovih 9.58 sekundi iz Berlina 2009. godine.

Podsetimo, Lajls je posebno bio u žiži javnosti kada je kritikovao NBA ligu zbog naslova "šampioni sveta" za tim koji je osvoji.

(Telegraf.rs)

Video: Obišli smo velelepnu arenu u Glazgovu: Koštala 140 miliona, deo posvećen legendi koja boluje od raka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA