≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Selektor Zuković saopštio spisak Srbije za SP u krosu: Štafeta predvođena Bibićem i juniori traže iskustvo

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trinaest takmičara ukupno

  • 0
Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici Glazgov 2024 Foto: Marko Jovanović

Selektor srpske atletske selekcije Edin Zuković saopštio je spisak od 13 takmičara koji će predstavljati Srbiju na Svetskom prvenstvu u krosu koje se održava 30. marta u Parku prijateljstva u Beogradu.

Ostalo je još samo osam dana do starta SP koje će okupiti više od 600 trkača iz 50 zemalja sveta. Selektor Zuković uputio je poziv reprezentativcima, a okupljanje je zakazano za 28. mart u Beogradu.

U konkurenciji juniora Srbiju će na ovom planetarnom takmičenju predstavljati Aldin Ćatović, Sergej Kostić, Veljko Vasiljević, Kabir Ziljkić, Saima Murić, Mejra Mehmedović, Natalija Grujić, Lenka Nikolić i Jana Rajić.

U konkurenciji štafeta 4x2000 m boje Srbije braniće Elzan Bibić, Nikola Raičević, Teodora Simović i Milica Tomašević.

Srbija je spremna za svetski skup najboljih trkača na planeti, među kojima će biti i aktuelni olimpijski, svetski i evropski prvaci u dugim prugama, kao i svetski šampion u krosu iz 2023. godine.

- Svetski kros je najveće trkačko takmičenje, nastupaju takmičari sa velikim iskustvom, spremnošću i jakim rezultatima u svim srednjeprugaškim disciplinama. Mi ćemo se predstaviti sa juniorima i juniorkama, ekipama kojima ce značiti međunarodno iskustvo, da se ogledaju na najvećoj svetskoj sceni, a sve u cilju njihovog sportskog razvoja - rekao je Zuković.

Selektor je dodao da će prvi put Srbija imati miks štafetu.

- Najbolji srednjeprugaš Elzan Bibić će, uz Nikolu Raičevića, Teodoru Simović i Milicu Tomašević, probati da ostvari dobar timski plasman i da sa tom štafetom možda i najavimo da ćemo u budućnosti na taj način raditi na razvoju srednjih i dugih trčanja - zaključio je selektor Zuković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Angelina Topić: "Uzbuđena sam jer sa 18 godina mogu da se nazovem Olimpijcem"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA