≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić ugostio predsednike Svetske i Evropske atletske federacije

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Povod je SP u krosu, a sastanku su prisustvovali i čelni ljudi SAS-a na čelu sa Veselinom Jevrosimovićem

  • 28

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je predsednika Svetske atletske federacije Sebastijana Koua i predsednika Evropske atletske federacije Dobromira Karamarinova.

Pored Koua i Karamarinova, sastanku su prisustvovali i prvi čovek Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović i direktor Slobodan Branković. Takođe, tu je bio i predsednik OKS Božidar Maljković.

Povod za prijem jeste Svetsko prvenstvo u krosu koje se u subotu od 11 časova održava u Beogradu.

Na sastanku je otvoren širok spektar pitanja vezanih za budućnost „kraljice sportova“ i njen dalji razvoj u našoj zemlji. Ostvrnuli su se na protekla takmičenja kojima se ponosi i Srbija i ceo atletski svet, kako sa Evropskim dvoranskim šampionatom 2017. tako i Svetskim dvoranskim prvenstvom koje je održano 2022. u beogradskoj Areni koje je ocenjeno kao najbolje dvoransko atletsko takmičenje do sada u istoriji.

- Srećan sam što mogu da vas ugostim pred ovo veliko takmičenje sutra. Imaćemo još mnogo ulaganja u atletski sport i mislim da će se to vratiti kroz dobar i zdrav duh. Hvala što uvek rado dođete u našu zemlju i pokazujete poštovanje prema našoj zemlji. Hvala vam još jednom - rekao je Vučić.

U razgovoru sa Karamarinovim, predsednik Vučić dao je obećanje da će radovi na nacionalnom Atletskom stadionu, početi već do kraja ove godine, a završetak radova se očekuje 2027.godine, kada će Srbija moći da se kandiduje i za Svetska i Evropska prvenstva na otvorenom.

- Srbija je zemlja sporta, ali i zemlja sjajan domaćin svim sportskim radnicima i prijateljima sporta na planeti. Naše gostoprimstvo je čuveno i o tome pruča ceo sportski svet. U atletici važimo za omiljenu destinaciju, zato i ne čudi što ćemo na Svetskom prvenstvu u krosu imati planetarne asove, olimpijske šampione i gledati ih u borbi za novu medalju koju će poneti upravo iz našeg glavnog grada. Ni jedna zemlja u regionu u oblasti sporta i atletike nije imala takvu podršku Vlade, kao naša zemlja i mi smo na svemu što je urađeno i učinjeno beskrajno zahvalni predsedniku Vučiću i svim ljudima iz njegovog tima koji stoje iza nas i naše borbe za procvat i prosperitet srpske atletike koja širom meridijana uživa veliki respekt – rekao je Slobodan Branković.

Takođe, samo Kou se zahvalio predsedniku Vučiću zbog toga što prepozaje značaj atletike i pomaže razvoju iste.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA