≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jevrosimović: "Srbija i Beograd će biti centar dešavanja, i ovo SP će biti jedno od najbolje organizovanih"

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Podsetimo, u subotu nas očekuje SP u krosu

  • 2

Srbija i Beograd će u subotu ponovo biti epicentar svetske atletike organizacijom Svetskog prvenstva u krosu, koje će biti održano u Parku prijateljstva na Ušću!

Tom prilikom održana je i konferencija za medije na kojoj su se javnosti obratili predsednik Srpskog atletskog saveza (SAS) Veselin Jevrosimović,  gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou.

- Velika nam je čast da je Beograd četvrti put domaćin jednog ovako velikog takmičenja. Nadamo se, i kandidati smo za 2028. godinu. Želim svima da poželim lep boravak u Beogradu i da se lepo provedu u Beogradu. Nadam se da će naša federacija da uradi sve što je neophodno kao i do sada. Imaće našu pomoć. Hvala što ste me pozvali da u našoj kući budem vaš gost. Puno sreće na trci - rekao je Šapić na početku obraćanja.

Video: Šapić pozdravio atletske goste: Bićemo dobri domaćini Svetskog prvenstva u krosu

Potom se javnosti obratio i Sebastijan Kou koji se i te kako zahvalio Srpskom atletskom savezu i njegovom predsedniku Veselinu Jevrosimoviću, kao i državi Srbiji što je Beograd postao važan centar kada je u pitanju atletika, dok je prvi čovek SAS-a  poručio:

- Čast mi je i zadovoljstvo da mogu da pozdravim gradonačelnika Aleksandra Šapića, kao i atletsku legendu i predsednika Svetske atletike Sebastijana Koua. Srbija je jedina zemlja u svetu koja je dobila organizaciju dva Svetska prvensta u poslednje dve godine. Ne sumnjam da će i ovo biti proglašemo kao jedno od najbolje organizovanih. U Beograd je pristiglo više od 500 atletičara. Preko 50 zemalja je otkupilo direktan TV prenos i Beograd i Srbija će biti centar dešavanja u svetu. Hvala svima onima koji su pomogli organiuaciju, hvala predsdniku Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije, gradu Beoradu, domaćim sponzorima kompaniji Dunav osiguranje i Voda Voda. Hvala i Svetskog atletici koja nam je ukazala povredenje da organizujemo jedno ovako takmičenje. Hvala puno i uživajte - poručio je Jevrosimović.

Podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas Sebastijana Koua i predsednika Evropske atletske federacije Dobromira Karamarinova, sa kojima je razgovarao o širokom spektru pitanja vezanih za budućnost atletike i njen dalji razvoj u Srbiji.

Sastanku su takođe prisustvovali i ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i predsednik Srpskog atletkog saveza Veselin Jevrosimović.

(Telegraf.rs)

Video: Šapić pozdravio atletske goste: Bićemo dobri domaćini Svetskog prvenstva u krosu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA